Тушкований кролик в сметані
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо кролика містить мало жиру, воно насичене протеїном, ніжне на смак і просто готується. Раджу спробувати російське блюдо - тушкованого кролика в сметані. Блюдо готується протягом півтора години.
Тушкованого кролика в сметані приготувати дуже просто. Тушку треба обробити, натерти спеціями, обсмажити і тушкувати до м'якості м'яса в бульйоні і нарізаних овочах. В кінці приготування додаємо сметану і страва готова!
- Кролик - 1 штука
- Морква - 2 штуки (середньої величини)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець чорний мелений - За смаком
- Червоний перець - За смаком (бажано - пластівці)
- Каррі порошок - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки (або 50-60 г вершкового масла)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Крем - 350-400 мілілітрів
- Вода або бульйон - 1, 5 склянки (бульйон - курячий або овочевий)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
1. Кролика промийте, обробити на шматочки, просушіть паперовим рушником. Викладіть в миску. Часник пропустіть через прес, змішайте з оливковою олією, додайте чорний і червоний перець, сіль. Отриманою пастою натріть шматочки кролика. Якщо час дозволяє, нехай кролик трохи промаринуется.
2. Моркву і цибулю почистіть і наріжте півкільцями. У сковороду влийте рослинного масла, прогрійте на середньо-високому вогні і обсмажте шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки. Потім додайте нарізані цибулю і моркву, перемішайте, смажте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими. Влийте воду або бульйон, доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до середньо-повільного, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте протягом години або поки м'ясо не відокремиться від кісточки.
3. Через годину або більше (якщо того буде потрібно) додайте в сковороду сметану і каррі. Перемішайте, прогрейте, але не киплячі аргументів. Тушкований кролик в сметані готовий! Смачного!