Рецепт Тушкований кролик в сметані фото

Тушкований кролик в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Молочні продукти , Кролик
Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

М'ясо кролика містить мало жиру, воно насичене протеїном, ніжне на смак і просто готується. Раджу спробувати російське блюдо - тушкованого кролика в сметані. Блюдо готується протягом півтора години.

Опис приготування:

Тушкованого кролика в сметані приготувати дуже просто. Тушку треба обробити, натерти спеціями, обсмажити і тушкувати до м'якості м'яса в бульйоні і нарізаних овочах. В кінці приготування додаємо сметану і страва готова!

  • Кролик - 1 штука
  • Морква - 2 штуки (середньої величини)
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Червоний перець - За смаком (бажано - пластівці)
  • Каррі порошок - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки (або 50-60 г вершкового масла)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Крем - 350-400 мілілітрів
  • Вода або бульйон - 1, 5 склянки (бульйон - курячий або овочевий)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
тушкований кролик в сметані - фото крок 1
1. Кролика промийте, обробити на шматочки, просушіть паперовим рушником. Викладіть в миску. Часник пропустіть через прес, змішайте з оливковою олією, додайте чорний і червоний перець, сіль. Отриманою пастою натріть шматочки кролика. Якщо час дозволяє, нехай кролик трохи промаринуется.
тушкований кролик в сметані - фото крок 2
2. Моркву і цибулю почистіть і наріжте півкільцями. У сковороду влийте рослинного масла, прогрійте на середньо-високому вогні і обсмажте шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки. Потім додайте нарізані цибулю і моркву, перемішайте, смажте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими. Влийте воду або бульйон, доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до середньо-повільного, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте протягом години або поки м'ясо не відокремиться від кісточки.
тушкований кролик в сметані - фото крок 3
3. Через годину або більше (якщо того буде потрібно) додайте в сковороду сметану і каррі. Перемішайте, прогрейте, але не киплячі аргументів. Тушкований кролик в сметані готовий! Смачного!

Схожі рецепти