Торт з пряників
(покроковий рецепт з фото)
Торт з пряників - дуже простий торт домашнього приготування, який не вимагає випічки і будь-яких складних і недоступних інгредієнтів. Простий рецепт торт з пряників не складніше, ніж двічі два!
Постійно готую такий торт з пряників - і жодного разу він не розчарував ні мене, ні моїх гостей. Таке собі споконвічно російська страва - ніяких кулінарних премудростей, все максимально просто і зрозуміло, проте виходить - вельми смачно і ситно. Звичайно, гурманським делікатесом торт з пряників не назвеш, і на святковий стіл такий торт поставиш чи, проте як буденний торт домашньої кухні - саме те. Розповідаю, як приготувати торт з пряників просто і смачно!
- Пряники - 600 грам
- Крем - 500 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Банан - 2 штуки

Пряники (можна використовувати пряники декількох видів) розрізаємо на невеликі скибочки товщиною не більше 1 см. Крихти, якщо вони будуть, не викидаємо.

Банани чистимо і розрізаємо на тонкі пластинки.

Волоські горіхи одну хвилину підсмажуємо на сухій сковороді.

Горіхи подрібнюємо в ступці.

Сметану і цукор збиваємо разом на високій швидкості міксера до консистенції легкого крему.

Змішуємо вийшов крем з горіхами.

Беремо роз'ємну форму для торта. Кожен скибочку пряника обмакиваем в сметанно-горіховий крем. Викладаємо на дно форми шар пряників, якщо залишатимуться маленькі порожнечі - заповнюємо їх пряниковими крихтами.

Далі - шар бананів. Чергуючи шари, поки не закінчаться інгредієнти, після чого відправляємо торт в холодильник на 3-4 години для просочення.

Залишається тільки дістати торт з рознімної форми і прикрасити по своєму смаку. Я, наприклад, прикрасила шоколадною глазур'ю. Торт з пряників готовий!