Торт з пряників
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Торт з пряників - дуже простий торт домашнього приготування, який не вимагає випічки і будь-яких складних і недоступних інгредієнтів. Простий рецепт торт з пряників не складніше, ніж двічі два!
Опис приготування:
Постійно готую такий торт з пряників - і жодного разу він не розчарував ні мене, ні моїх гостей. Таке собі споконвічно російська страва - ніяких кулінарних премудростей, все максимально просто і зрозуміло, проте виходить - вельми смачно і ситно. Звичайно, гурманським делікатесом торт з пряників не назвеш, і на святковий стіл такий торт поставиш чи, проте як буденний торт домашньої кухні - саме те. Розповідаю, як приготувати торт з пряників просто і смачно!
- Пряники - 600 грам
- Крем - 500 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Банан - 2 штуки
Пряники (можна використовувати пряники декількох видів) розрізаємо на невеликі скибочки товщиною не більше 1 см. Крихти, якщо вони будуть, не викидаємо.
Банани чистимо і розрізаємо на тонкі пластинки.
Волоські горіхи одну хвилину підсмажуємо на сухій сковороді.
Горіхи подрібнюємо в ступці.
Сметану і цукор збиваємо разом на високій швидкості міксера до консистенції легкого крему.
Змішуємо вийшов крем з горіхами.
Беремо роз'ємну форму для торта. Кожен скибочку пряника обмакиваем в сметанно-горіховий крем. Викладаємо на дно форми шар пряників, якщо залишатимуться маленькі порожнечі - заповнюємо їх пряниковими крихтами.
Далі - шар бананів. Чергуючи шари, поки не закінчаться інгредієнти, після чого відправляємо торт в холодильник на 3-4 години для просочення.
Залишається тільки дістати торт з рознімної форми і прикрасити по своєму смаку. Я, наприклад, прикрасила шоколадною глазур'ю. Торт з пряників готовий!