Торт з пряників без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Це найпростіший тортик, який тільки можна уявити. Він солодкий і дуже смачний. Потрібно скласти гіркою пряники в сметані і все! Але мінус все-таки є: доведеться чекати 8-12 годин для просочення.
Не знаю, як приготувати торт з пряників без випічки? Я покажу вам простий рецепт. Можна урізноманітнити тортик сезонними ягодами або фруктами. Дайте йому добре просочитися, і він порадує вас своїм ніжним і солодким смаком!
- Пряники - 500 грам
- Крем - 450 грам(20% і вище)
- Цукор - 150 грам (або цукрова пудра)
Для тортика підійдуть тільки свіжі пряники, дуже сухі можуть не розмокнути настільки, щоб тортик став ніжним-ніжним. А замість цукру краще використовувати пудру, але, коли немає часу, підійде і цукор. Жирність сметани якомога вище беріть або додавайте загущувач, 1 столової ложки з гіркою вистачить.
Міксером змішайте сметану і цукор. Маса повинна бути більш-менш кремообразная, але не рідка. Якщо сметана не високою жирності, додайте загущувач.
Пряники поріжте на половинки.
Занурюйте кожну половинку пряника в крем. Викладайте на блюдо. Додатково промазуйте кремом шари. Можна додати в тортик будь-які ягоди.
Зберіть тортик у вигляді гірки. Кілька половинок я поламала на шматочки, щоб заповнити порожні місця всередині, між пряниками. Зверху щедро змастіть сметанним кремом тортик. Для прикраси можна використовувати шоколадну глазур або мелені горіхи. У мене був шматочок шоколадки, і я натерла його на дрібну тертку над тортиком. Надішліть торт в холодильник на 8-12 годин.