Торт без випічки з пряників
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадні пряники і смачний, легкий, сметанний крем - ось і весь секрет, як приготувати торт без випічки з пряників. Виходить ніжний торт, майже як сметанник. Головне - дати йому настоятися.
Щоб правильно приготувати крем, візьміть жирну сметану (від 20%) і не замінюйте цукрову пудру цукром, інакше крем буде рідким. За бажанням можна ще додати горіхи або родзинки.
Пряники можна вибрати будь-які, виходить смачно в будь-якому випадку.
- Крем - 800 грам
- Пряники - 600 грам
- Кокосова стружка - 150 грам
- Шоколад - 50 грам
- Банан - 3 штуки
- Цукрова пудра - 150 грам
1. Очистіть банани, наріжте їх великими кружечками. Найкраще підійдуть зеленуваті банани.
2. Пряники можна вибрати будь-які. Якщо пряник великого розміру, розріжте його.
3. У сметану додайте цукрову пудру, перемішайте.
4. Підготуйте ємність розміром 1, 5-2 L. Застелите її декількома шарами харчової плівки, щоб її краю заходили за бортики.
5. На дно миски вилийте ополоник крему, розрівняйте. Потім кожен пряник рясно полийте сметанним кремом і викладіть на дно ємності.
6. На пряники викладіть банани, посипте їх кокосовою стружкою і зверху знову полийте сметаною. Потім - знову шар пряників в кремі, шар бананів, кокосова стружка і невеликий шар крему.
7. Крайній шар викладіть пряниками, змастивши їх тільки з одного боку. На сухій стороні пряників з часом буде стояти наш торт. Загорніть краї харчової плівки на торт і залиште на 2-3 години постояти його в кухні, а потім на годину в холодильник.
8. Переверніть торт на велике блюдо, присипте його зверху кокосовою стружкою і тертим шоколадом. Торт готовий, смачного!