Торт на сковороді з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас зламалася духовка або ви на дачі і її зовсім немає - побалуйте себя вот таким тортом. Печеться-смажиться він на сковороді.
Смачний, легкий, молочно-вершковий торт прекрасно можна приготувати і без духовки. Не можна ж позбавляти себе задоволення через таку дрібницю, адже так? :) Я розповім вам, як приготувати торт на сковороді з заварним кремом. Готується він досить швидко і легко. Я сподіваюся, що рецепт торт на сковороді з заварним кремом з фото вам в цьому допоможе. Смачного вам чаювання!
- Яйця - 7 штук(3 - в тісто, 4 - в вершках)
- Цукор - 3 склянки(1 склянка - в тісто, 2 - для крему)
- Борошно - 4 склянки(3, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - в вершках)
- Вершкове масло - 200 грам (для крему)
- Маргарин - 2 Ст. Ложки (для тіста)
- Молоко - 600 мілілітрів (для крему)
- Сода - 2/3 чайних ложки (погасити оцтом)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (в вершках)
Почнемо з приготування тіста. Збиваємо яйця з цукром.
Додаємо до них щіпку солі, розтоплений маргарин і соду, гашене оцтом або лимонним соком.
Невеликими порціями підсипає в отриману суміш борошно.
І замішуємо тісто. Ми залишаємо тісто хвилин на 20 відпочивати, накривши харчовою плівкою.
А самі в цей час не будемо втрачати час і зробимо заварний крем. Змішуємо цукор з борошном і додаємо яйця.
Збиваємо блендером яйця з цукром і борошном і додаємо до них приблизно 100 мл молока. Отримуємо ось таку суміш.
Наливаємо молоко, що залишилося в каструлю, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Тонкою цівкою вливаємо суміш в молоко і весь час інтенсивно перемішуємо! !! На маленькому вогні доводимо до кипіння і прибираємо з плити. Під час варіння розмішуємо! !!
Коли крем охолоне, додаємо до нього ванільний цукор і м'яке вершкове масло. Збиваємо блендером.
Крем готовий
Тісто у нас вилежатися, відпочило. Я поділяю тісто 8-10 частин. Все залежить від розміру сковороди, на якій будете смажити коржі.
Розкачуємо тонкі-тонкі коржі.
Наколюємо в декількох місцях тісто виделкою. Смажимо коржі на сухій сковороді на середньому вогні.
Готові коржі гарячими обрізаємо. Для цього використовуйте тарілку або кришку від каструлі.
Щедро змащуємо готові коржі кремом.
Обрізки від коржів подрібнюємо в крихту і обсипаємо нею наш торт. Ставимо торт в холодильник просочуватися, мінімум на 3 годину.