Торт на день народження мами
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - рецепт простого і дуже смачного тортика, щоб порадувати найріднішої людини.
В якості начинки торта для мами я вибрала стиглу черешню і крем зі сметани. Бісквіт я приготувала за своїм улюбленим рецептом, але можна взяти класичний рецепт бісквіта.
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів (без запаху)
- Молоко - 100 мілілітрів (жирне бажано)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Ванілін - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9-проц. - 1 Ст. Ложка
- Крем - 450 мілілітрів(21-проц.)
- Загустіітель для сметани, упаковка - 1 штука
- Цукрова пудра - 3 чайних ложки
- Черещня без кісточки - 1 Склянка
1. Приготуємо продукти. З черешні вибрати кісточки.
2. Міксером збиваємо цукор з яйцями до піни пишною.
3. Вливаємо олію і молоко.
4. Вводимо оцет, додаємо ванілін, соду і борошно. Міксером доводимо тісто до однорідної консистенції.
5. Testo майже.
6. Випікаємо тісто. Я це зробила в мультиварці. Змастила каструлю, перелила тісто і усьановіла режим "випічка" з 50 хвилин. Можна в духовці, тоді температура 180-200 градусів, час 40 хвилин.
7. Готовий бісквіт остудити.
8. Розрізати бісквіт на три частини.
9. Робимо крем. У сметану додаємо загущувач для сметани і цукрову пудру.
10. Міксером збиваємо крем до загустіння.
11. Збираємо торт. Щоб отримати соковитий торт, найкраще коржі просочити цукровим сиропом, можна з додаванням алкоголю. Я просочила перший корж, змастила кремом.
12. Поклала половинки черешні без кісточок. Потім - знову просочений корж, крем і черешня.
13. Накриваємо третім коржем торт, змащуємо верх і боки кремом.
14. Прикрашаємо. Даємо настоятися в холоді один годину. Приємного!