Торт на день народження хлопчикові 7 років
(покроковий рецепт з фото)
Всі дітлахи обожнюють солодкі! День народження - відмінний привід побалувати дитини, приготувавши для нього торт. Цей рецепт примітний тим, що в торті добре поєднується вишня, солодкий крем і шоколад.
Уявляю, не зовсім простий, рецепт приготування торта на день народження хлопчикові 7 років. Десерт складається з двох різних коржів, вишневого сиропа, вершків і інших елементів "солодкого декору" . Торт виходить дуже смачним і насиченим, що не може не сподобається дитині. Хай щастить!
- Борошно - 270 грам
- Цукор - 2 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Шоколад темний - 100 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мигдаль - 50 грам
- Конфітюр вишневий - 300 грам
- Вишня - 450 грам
- Вершки - 700 мілілітрів
- Обкладинка - 0, 5 Ст. Ложки
- Шоколадна стружка - 50 грам
Змішайте півсклянки цукру, 100 грам розм'якшеного масла і 170 грам борошна. Замісити тісто і розподіліть його в форму для випічки, зробіть проколи вилкою. Випікайте в духовці 25 хвилин, температура 170 градусів.
Розділіть яйця на жовтки і білки. Збийте 100 грам масла зі склянкою цукру, додайте жовтки, не припиняючи збивати.
Розтопіть шоколад і влийте в яєчно-масляний масу. Також додайте подрібнений мигдаль, 100 грам борошна, 2 ст.Л. Крохмалю і розпушувач. Перемішайте до однорідності.
Білки збиваємо з 1 ст.Л. Цукру, до пишної піни.
Акуратно вмішати білки в бісквітне тісто.
Перекладаємо тісто в форму (дві форми), застелену папером для випічки, випікаємо в духовці 35 хвилин, температура 170 градусів.
Приготуємо вишневий сироп. З замороженої вишні злити сік, додати 2-3 ст.Л. Цукру і корицю. Прогріваємо сироп на повільному вогні, довівши його до кипіння. Тепер вводимо крохмаль, розведений з водою. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Збиваємо вершки. Можна додати загущувач, щоб вершки вийшли більш насиченими.
Покрийте пісочний корж вишневим конфітюром. Вишню розкладаємо на коржі (бісквітний і пісочний).
Зверху викладаємо збиті вершки.
Формуємо тортик, укладаючи коржі один на одного і чергуючи їх з вишневим сиропом.
Прикрашаємо верхівку торта збитими вершками і тертим шоколадом. Ставимо торт в холодильник для застигання на кілька годин. Смачного!