Торт «мурашник» з печива зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Цей тортик припаде до смаку всім, от мала до велика. Та й приготувати його простіше простого! А найголовніше для мене, як для мами, що можна залучити дітей. Їм дуже подобається допомагати "ліпити" торт.
Я із задоволенням розповім, як приготувати торт "мурашник" з печива зі згущеним молоком. Згущене молоко обов'язково повинна бути вареної, щоб тортик добре тримав форму після застигання. А ось для прикраси можна використовувати всі, що є під рукою: горіхи, насіння, мак, кунжут або тертий шоколад. Покличте дітей на допомогу, нехай вони поламають шматочками печиво, допоможуть перемішати його з кремом і сліплять гірку, це смачно і весело!
- Печиво цукрове - 600 грам
- Варене згущене молоко - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Грецькі горіхи, мак, кунжут - 100 грам
Печиво поламайте на НЕ великі шматочки.
Масло вершкове повинно бути кімнатної температури, м'яке. Додайте до нього варене згущене молоко. Віночком або міксером змішайте крем в однорідну пластичну масу.
До печива додайте отриманий крем із згущеного молока і масла, також подрібнені волоські горіхи, мак, кунжут. Частина горіхів, маку і кунжуту залиште для прикраси торта.
Все добре перемішайте, тільки не тисніть на масу, щоб не поламалися великі шматочки печива, вони красиво виглядають в розрізі.
Викладайте торт гіркою, імітуючи мурашник. Зверху прикрасьте горіхами, маком і кунжутом. Надішліть торт "мурашник" з 4 години в холодильник. Після охолодження він готовий, поріжте шматочками і угощайтесь!