Торт «мурашник» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати торт «Мурашник» зі згущеним молоком. Цей десерт один з моїх найулюбленіших, оскільки не вимагає величезних зусиль, матеріальних витрат, тривалого часу на випічку.
Торт «Мурашник» можна приготувати з готового печива, перекрутивши його через м'ясорубку або подрібніть в блендері, качалкою. А можна зробити пісочне тісто. Можна використовувати звичайне згущене молоко або варене. Торт можна зробити у вигляді гірки або помістити в будь-яку форму.
- Вершкове масло - 400 грам
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 0, 5 Ст. Ложки
- Варене згущене молоко - 900 грам
- Вершки - 0, 5 склянки
- Шоколад - 0, 5 склянки
1. У миску просійте борошно, додайте цукор і викладіть 200 грам м'якого вершкового масла. Розімніть виделкою.
2. До олійно-борошняної крихті додайте сметану і ще раз перемішайте.
3. Погасьте соду оцтом і додайте в тісто. Замісити тісто, якщо воно не ліпиться, влийте 1-2 ложки холодної води.
4. Надішліть тісто в морозилку на 40-60 хвилин, потім пропустіть його через м'ясорубку. Отриману крихту викладіть одним шаром на деко (якщо не поміщається, до двох).
5. Запікайте крихту в розігрітому до 170 градусів духовці 10 хвилин до готовності, потім руками розімніть в більш дрібну крихту.
6. Час, що залишився вершкове масло наріжте шматочками і викладіть в миску, до нього додайте варене згущене молоко.
7. Змішайте все до отримання однорідної маси.
8. Пісочну крихту перекладіть в миску, залийте згущеним молоком.
9. Перемішайте все гарненько, щоб вийшло однорідне тісто.
10. Форму застеліть пергаментом і перекладіть в неї приготовлену основу, відправте в холодильник на ніч.
11. Вершки збийте до утворення м'яких піків, потім нагрійте їх в мікрохвильовці і додайте шоколад.
12. Перемішайте гарненько все до розчинення шоколаду.
13. Дістаньте торт з форми і прикрасьте приготовленої шоколадною глазур'ю. Смачного!