Торт «мурашник» з дитинства
(покроковий рецепт з фото)
"мурашник" - це хіт мого дитинства, який робила мама тільки у свята. Прокручене через м'ясорубку тісто тане в роті. Обов'язково спробуйте, як приготувати торт "мурашник" з дитинства.
Торт виходить в міру солодким і з розсипчастим пісочним тістом. Це абсолютно безпрограшний варіант на будь-яке торжество. Дуже добре поєднується і з чаєм, і з кавою, і з молоком.
Зробіть такий тортик своїм діткам, покажіть, що ви самі любили в їхньому віці.
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Олія - 200 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Згущене молоко варене - 400 грам
- Олія - 200 грам (в вершках)
- Грецькі горіхи - 150-200 грам
- Шоколад - За смаком (для прикраси)
- Мак - За смаком (для прикраси)
1. Розтопити вершкове масло, додайте цукор, сметану і ваніль. Добре перемішайте віночком.
2. У кілька прийомів просійте борошно з розпушувачем в масляну суміш і замісити тісто. Воно буде трохи кришитися.
3. Замотайте тісто в харчову плівку і оперувати в холодильник на півгодини.
4. Пропустіть охолоджене тісто через м'ясорубку. Викладіть його на пергаментний папір, застелену на деко.
5. Випікайте при температурі 180 градусів 25 хвилин. Охолоджений корж подрібніть руками.
6. Качалкою докладний волоський горіх і додайте в тісто.
7. Для приготування крему збийте міксером розм'якшене вершкове масло, а потім в декілька підходів додавайте варене згущене молоко.
8. З'єднайте крем з крихтою. Викладіть їх гіркою, присипте маком і тертим шоколадом. Поставте на пару годин в холодильник. Приємного чаювання!