Торт мурашник з печива
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт є справжньою знахідкою для зайнятої господині. Він економить купу часу і сил, а ефект виходить, що треба. Ось, як приготувати торт мурашник з печива.
Такий торт можна готувати і на свято, і на вихідні, і в будні дні. Він універсальний і легкий в приготуванні. Особливо добре піде торт з печива на дитячий ранок. Діти дуже люблять такі речі, є в цьому якась магія, чи що. Після приготування, торт краще поставити в холодильник для просочення, але можна їсти і відразу.
- Печиво - 1 кілограм
- Вершкове масло - 150 грам
- Згущене молоко варене - 320-400 грам
- Горіхи - 2 склянки
Для початку, зваримо згущене молоко. Наллємо в каструлю води і поставимо в неї банку, щоб вода покривала її цілком. Ставимо на повільний вогонь години на 3-4, щоб вона зварилася. Чим довше будете варити, тим темніше і густіше буде згущене молоко. Можна брати вже варену.
Тепер потрібно повозитися з горіхами. У мене були волоські нечищені. Спочатку, я їх розколола, перебрала, а потім вже подрібнити. Для цього можна використовувати ніж або ступку. Сильно дрібнити ні до чого.
Пачку масла викладаємо в миску. Чекаємо, щоб розтануло. Потім дістаємо варене згущене молоко, відкриваємо і вивалюємо в масло. Збиваємо ретельно масло зі згущеним молоком віночком або блендером.
Беремо печиво. Якщо воно у вас в пакеті, можете розкришити його прямо там, не витягуючи. Або перекладіть печиво в миску і придушити ступкою. Сильно не кришиться. Змішуємо печиво зі збитою сумішшю з масла і вареного згущеного молока. Насипаємо роздроблені горіхи. Гарненько перемішуємо.
Викладаємо масу на тарілку гіркою в формі мурашника. Зверху можна посипати тортик горіховою крихтою, як я, а можна всипати мак або потерти шоколад. Ставимо в холодильник на ніч, щоб торт просочився і схопився. Дуже смачне частування вийшло!