Торт із шоколадною крихтою
(покроковий рецепт з фото)
Торт із шоколадною крихтою прикрасить будь-який святковий стіл, адже складається він з ніжних коржів, в яких знаходиться розсип шоколадних крупинок. А верхній шоколадний шар завершує це шоколадне диво.
Цей торт з шоколадною крихтою один з улюблених в нашій родині. Він виходить не сухий, з ніжним бісквітом і шоколадними крихтами всередині і зовні. Їх можна зробити будь-якої величини на ваш розсуд. Якщо не любите дуже солодкі тортики, то візьміть гіркий шоколад, він збалансує смак.
- Яйця - 3 штуки
- Яєчний білок - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 180 грам
- Шоколад - 250 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в глазур, 50 грам - для прикраси)
- Розпушувач - 10 грам
- Крем - 1 Склянка(200 грам, 25% жирності)
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Вершки - 80 мілілітрів(20% жирності)
- Молоко - 1/2 склянки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування торта з шоколадною крихтою.
Подрібніть 100 грам шоколаду в крихту будь-яким зручним для вас способом.
У чашу міксера розбийте яйця і додайте 180 грам цукрового піску.
Змішайте борошно і розпушувач, жебрацтво.
Яйця з цукром збийте в щільну піну.
У яєчну масу повільно введіть просіяне борошно і акуратно, зверху вниз, перемішайте до однорідного тесту.
Додайте шоколадну крихту.
Акуратно перемішайте, щоб маса залишилася повітряної. Від цього буде залежати м'якість і легкість торта.
Роз'ємну форму діаметром 22 сантиметра змастіть рослинною олією. Перекладіть в неї тісто і розрівняйте.
Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Випікайте в гарячій духовці протягом 30 хвилин. Вийміть і повністю остудіть.
Молоко закип'ятити, остудити. Всипте желатин і перемішайте, залиште до набрякання, згідно з інструкцією. Потім розпустіть желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі до однорідної маси.
Сметану покладіть в чашу і додайте цукрову пудру.
Збийте сметану з цукровою пудрою до пишної маси.
Продовжуючи збивати, влийте желатин і збивайте ще 1-2 хвилини.
Остиглий корж вийміть з форми і розріжте на дві рівні половинки.
У форму, в якій випікався бісквіт, покладіть нижню частину основи. Вилийте сметанний крем і розрівняйте.
Викладіть верхній шар бісквіта і притисніть. Приберіть в холодильник на одну годину.
У каструлю налийте вершки і викладіть 100 грам поламаного шоколаду.
На повільному вогні нагрійте до однорідної маси, весь час, заважаючи, щоб не пригоріло. Нанесіть шоколадну масу на верх і боки торта.
Що залишився шоколад натріть на крупній тертці і поки не застиг верхній шоколадний шар, прикрасьте торт.
Торт готовий. Приємного чаювання!