Торт «банановий спліт»
(покроковий рецепт з фото)
"банана спліт" - це один з базових американських десертів. Його простота поєднує в собі кілька улюблених усіма смаків: полуничний, банановий, шоколадний і ванільний. І цей рецепт має варіації.
Я, наприклад, недавно дізналася про те, як приготувати торт "банана спліт" . Основою буде просте тісто з печива, яке легко зробити. Смак ви отримаєте м'який, фруктовий з кислими нотками. Десерт готуйте заздалегідь, з вечора, оскільки йому необхідно настоятися в холодильнику кілька годин.
- Вершкове масло - 250 грам(50 г - для крему, 200 г - в тісто)
- Цукрове печиво - 300 грам
- Вершковий сир - 220 грам
- Цукрова пудра - 600 грам
- Банан - 4 штуки
- Ананас консервований - 560 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Полуниця - 400 грам
- Вершки для збивання - 200 мілілітрів
- Десертна вишня - 100 грам
Зробіть тісто. Розтопити масло, а потім перетріть його з крихтою від печива. Розподіліть тісто по дну форми для випічки. Випікайте його при 180 градусах протягом 10 хвилин. Потім приберіть форму в морозилку на 10 хвилин.
Поки займіться кремом. Збийте блендером цукрову пудру, м'яке масло і вершковий сир. Робіть це протягом 5 хвилин.
Потім розподіліть крем на остигле тісто.
Потім наріжте банани кружальцями. Розкладіть їх на крем.
Ананас дрібно нарубати, майже в пюре. Злийте воду від них. Потім фрукт розкладіть на банан.
Далі подрібніть горіхи. Розсипте частина на ананас.
Полуницю наріжте слайсами, і викладіть їх наступним шаром.
Збийте вершки. Додайте цукрову пудру за бажанням.
В кінці змастіть торт вершками. Прикрасьте його половинками вишні і горіхами, що залишилися.
Залиште торт мінімум на 4 години в холодильнику. Приємною дегустації!