Торт «айсберг»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Для тих, хто не любить складних десертів, однак хоче приготувати що-небудь до святкового столу, пропоную чудовий варіант - Тістечка "Айсберг & Quot; . Виглядає він надзвичайно, а готується просто.
Опис приготування:
Цей чудовий торт"Айсберг" можна також приготувати зі свіжими або консервованими фруктами або ягодами, а також горіхами. Найніжніші тонкі коржі просочуються дуже швидко і тортик можна подавати до столу вже через годинку.
- Борошно - 200 грам
- Крем - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 500 грам
- Розпушувач - 11 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Молоко - 70 мілілітрів
- Какао - 2 Ст. Ложки
1. Перший етап - це тісто. Для його приготування необхідно вбити в мисочку яйця і додати близько 150-200 грам цукру. Трохи перемішати. Відправити туди 150 грам сметани, розпушувач і поступово вводити борошно. Як слід перемішати, щоб не було грудочок. При бажанні ще можна додати ванілін або щіпку кориці.
2. Форму або лист застелити пергаментом для випічки. Вилити тісто і відправити в духовку хвилин на 15.
3. Рецепт приготування торта"Айсберг" переходить до другого етапу - крему. Для цього необхідно з'єднати 150 грам сметани, вершки і 200 грам цукру. За допомогою міксера збити до однорідної консистенції.
4. До цього часу вже спечеться корж. Його потрібно дістати з духовки і злегка остудити.
5. Уже остиглий корж нарізати на шматочки довільної форми (в даному випадку були обрані трикутники).
6. Кожен шматочок відправити в крем і вмочити в двох сторін.
7. Тепер можна складати торт"Айсберг" в домашніх умовах в форму рівномірними шарами.
8. Останній штрих - це шоколадна глазур. Молоко, трохи цукру, какао і 1 столову ложку борошна з'єднати, ретельно перемішати і поставити на вогонь. Томити на повільному вогні близько 3-5 хвилин. Потім трохи остудити.
9. Отриманою глазур'ю полити торт зверху і між шарами. Залишити на деякий час в холодильнику.