Торт «айсберг» з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт даного торта сподобається любителям економити час. Тістечка "Iceberg" готується дійсно дуже швидко, виглядає ефективно і швидко з'їдається гостями! Спробуйте, це не складно!
Опис приготування:
Це класичний рецепт приготування торта"Айсберг" з горіхами. Торт готується досить швидко на основі двох коржів, просочений сметанним кремом і политих шоколадною глазур'ю. При подачі, торт присипаємо подрібненими волоськими горіхами. Якщо є бажання, можна додати різних сухофруктів - гірше не буде! хай щастить!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 3-4 склянок
- Крем - 1-2 склянок
- Згущене молоко - 0, 5 штуки (банки)
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
- Ванілін - За смаком
- Борошно - 1, 5 склянки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 1 За смаком
- Горіхи волоські - 1/2 склянки
Збийте яйця зі склянкою цукру.
Додайте сметану і згущене молоко, соду погашену оцтом, ванілін і борошно. Замішайте тісто.
1/3 частина тесту вливаємо в форму, відправляємо в духовку випікатися.
Час, що залишився тісто змішуємо з какао.
Також випікаємо до готовності. В результаті у нас виходить два різних коржа.
Темний корж розріжте навпіл. Приготуйте сметанний крем, ретельно збивши сметану з цукром. Мажемо кремом один темний корж. Іншу половину темного коржа і світлий корж ламаємо довільними шматочками.
Шматочки мачає в сметанний крем і викладаємо гіркою поверх основного коржа.
Приготуємо шоколадну глазур: змішайте по 3 ст.Л. Какао і пісочний, додайте вершки, ретельно все перемішайте, а потім доведіть до кипіння.
Глазур'ю полийте торт.
Зверху присипте подрібненими волоськими горіхами. Смачного!