Торт 18 років
(покроковий рецепт з фото)
День народження - це завжди велика подія в житті і святковий день. Але іноді цей день має особливе значення - 18 років, момент переходу в доросле життя. І відзначити його потрібно з особливим тортом.
Приготуємо особливий святковий торт. Почнемо з горіхового бісквіту - збийте білки з цукровою пудрою, додайте мелені горіхи і борошно, перемішайте і випікання в духовці. Готовий бісквіт остудіть на решітці і розрізати на коржі. Приготуйте полуничний крем з перетертої полуниці і маскарпоне. З полуничної мезги зваріть просочення для коржів, яку відразу ж пустіть в справу. Потім прошарками коржі кремом і шоколадним ганашем і відправте торт на пару годин в холодильник. Тепер будемо прикрашати. Розкачайте цукрову пасту, виріжте коло і покладіть його зверху. Потім підфарбуйте пасту жовтим барвником, розкачайте, прикладіть до силіконового килимку з візерунком і приліпите на боки торта. Зверху розмістіть заздалегідь підготовлені прикраси, які також робляться з цукрової пасти. Приємного свята!
- Цукрова пудра - 370 грам
- Борошно - 225 грам
- Полуниця - 400 грам
- Маскарпоне - 500 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Вершки - 500 мілілітрів
- Яйця - 6 штук
- Жовтий харчовий барвник - За смаком
- Цукрова паста - За смаком
- Харчові блискітки - За смаком
- Шоколадний ганаш - За смаком