Тісто на сирі для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, слухняне і дуже еластичне тісто для пиріжків можна зробити на сирі. Воно прекрасно підійде для приготування і солодких пиріжків, і пиріжків з солоною начинкою. Легко і швидко!
Тісто для пиріжків на сирі готується дуже швидко, буквально через 10 хвилин у вас вже буде готове тісто. Правда йому треба з півгодини, щоб "дозріти" . А ви за цей час можете підготувати начинку і деко. Цей рецепт дуже простий. Для приготування тіста можна використовувати навіть трохи кислий сир. А пиріжки з такого тіста виходять надзвичайно яскравого смаку. Готуємо!
- Сир - 300 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 4 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 3 чайних ложки (без гірки)
- Борошно пшеничне - 500-600 грам
Насамперед викладаємо в миску сир.
В іншій ємності або в чаші блендера змішуємо яйце з молоком, рослинним маслом, цукром і сіллю.
Додаємо отриману суміш до сиру.
І перемішуємо-перебиваємо блендером до однорідності.
Поступово додаємо просіяне борошно, змішану з розпушувачем.
Спочатку вимішуємо тісто ложкою, потім - руками. Муки може піти трохи більше або трохи менше. Тісто не повинно прилипати до рук і в результаті повинно вийти еластичним і однорідним.
Викладаємо тісто в пакет і залишаємо хвилин на 30-40 відпочити.
Тісто за цей час трохи збільшиться в об'ємі і стане "живим" . Можна спекти калачів.