Тістечко «картопля» без печива
(покроковий рецепт з фото)
Любителям цього десерту, смак якого знайомий багатьом ще з дитинства, пропоную звернути увагу на цей простий варіант, як приготувати тістечко "картошка" без печива.
Цей рецепт приготування тістечка "картошка" без печива не можна назвати варіантом на швидку руку, проте використовувати в якості основи можна не тільки спеціально випечений бісквіт, але і обрізки від торта, наприклад. При бажанні ви можете замість молока з цукром взяти згущене молоко, а також доповнити рецепт горішками за смаком.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 100 грам(+ для крему )
- Борошно - 200 грам (може, трохи більше)
- Розпушувач - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
1. Насамперед потрібно зайнятися тестом. В якості основи в цьому простому рецепті тістечка "картошка" без печива буде використовуватися бісквіт. Отже, в глибоку миску надішліть яйця і 100 грамів цукру. Збийте до однорідності і пишності. Всипте дрібку розпушувача і солі.
2. Тільки коли яєчна маса збільшиться обсязі як мінімум в два рази, можна поступово всипати просіяне борошно.
3. Невеликими порціями, контролюючи консистенцію, додавайте борошно, безперервно перемішуючи.
4. Жароміцних форму змажте маслом або застеліть пергаментом. Вилийте тісто і відправте в розігріту духовку.
5. Готовий бісквіт дістаньте з духовки і остудіть.
6. Після розламайте невеликими шматочками і подрібніть в блендері до отримання однорідної крихти.
7. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером. Молоко з'єднайте з 4-6 ложками цукру і прогрійте до повного розчинення цукру. З'єднайте масло з молоком, збийте крем до однорідності.
8. Надішліть отриману масу в крихту. Якщо використовуєте горішки, додайте і їх. Також можна всипати пару ложок какао для більш насиченого кольору.
9. З отриманої маси скачайте невеликі кульки або брусочки. Обваляйте кожен в суміші какао і цукрової пудри. Викладіть на тарілку і відправте в холодильник приблизно на 1 час. От і все, десерт готовий до подачі.