«Татар-бораки»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситне, недороге і просте блюдо вірменської кухні я хочу вам запропонувати на замітку. Якщо ви ще не пробували "татар-Борак", то запам'ятовуйте рецепт і повторіть його на своїй кухні.
Що ж таке "татар-Борак"? Це тонкі шматочки тіста, відварені в підсоленій воді, які подаються до столу зі смаженою цибулею та соусом. Соус можна зробити на основі сметани або мацоні з додаванням часнику. Блюдо ситне і досить просте в приготуванні.
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1/2 склянки
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
- Сіль - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Крем - 100 грам (або maconi)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (або вершкове)
Залиште тісто на 30 хвилин.
Наріжте тісто квадратиками або ромбиками.
Акуратно витягніть тісто шумівкою і викладіть на тарілку.
Присипте смаженою цибулею і доповніть часниковим соусом. От і все, "татаро-Борак" можна подавати до столу. Смачного!