Рецепт «Татар-бораки» фото

«Татар-бораки»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже ситне, недороге і просте блюдо вірменської кухні я хочу вам запропонувати на замітку. Якщо ви ще не пробували "татар-Борак", то запам'ятовуйте рецепт і повторіть його на своїй кухні.

Що ж таке "татар-Борак"? Це тонкі шматочки тіста, відварені в підсоленій воді, які подаються до столу зі смаженою цибулею та соусом. Соус можна зробити на основі сметани або мацоні з додаванням часнику. Блюдо ситне і досить просте в приготуванні.

  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 1/2 склянки
  • Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
  • Сіль - За смаком
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Крем - 100 грам (або maconi)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (або вершкове)
Залиште тісто на 30 хвилин.
Наріжте тісто квадратиками або ромбиками.
Акуратно витягніть тісто шумівкою і викладіть на тарілку.
Присипте смаженою цибулею і доповніть часниковим соусом. От і все, "татаро-Борак" можна подавати до столу. Смачного!