«Татар-бораки»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.
Дуже ситне, недороге і просте блюдо вірменської кухні я хочу вам запропонувати на замітку. Якщо ви ще не пробували"Татар-Борак" , то запам'ятовуйте рецепт і повторіть його на своїй кухні.
Опис приготування:
Що ж таке"Татар-Борак" ? Це тонкі шматочки тіста, відварені в підсоленій воді, які подаються до столу зі смаженою цибулею та соусом. Соус можна зробити на основі сметани або мацоні з додаванням часнику. Блюдо ситне і досить просте в приготуванні.
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1/2 склянки
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
- Сіль - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Крем - 100 грам (або maconi)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (або вершкове)
Підготуйте інгредієнти.
У невеликій мисці з'єднайте яйце, сіль і воду. Збийте до однорідності.
Всипте просіяне борошно. Замісити круте тісто.
Залиште тісто на 30 хвилин.
Цибулю очистіть, наріжте і обсмажте до золотистого кольору. Ідеальний варіант - обсмажити цибулю на топленому маслі. Але можна використовувати суміш рослинного і вершкового.
Сметану або мацоні з'єднайте з подрібненим часником і перемішайте.
Тісто розкачати в тонкий пласт. Паралельно доведіть до кипіння воду.
Наріжте тісто квадратиками або ромбиками.
Викладіть пласти тіста в киплячу підсолену воду і варіть близько 4-5 хвилин до готовності.
Акуратно витягніть тісто шумівкою і викладіть на тарілку.
Присипте смаженою цибулею і доповніть часниковим соусом. От і все, "татаро-Борак" можна подавати до столу. Смачного!