Струдель з легкими
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто не чув про австрійський струдель? Напевно всі знають цю знамениту випічку з різними начинками. Пропоную рецепт струделя з яловичим легким і овочами. Виходить дуже ситно і смачно!
Це класичний рецепт приготування струделя з легкими. Готовому струдель дайте трохи охолонути, потім наріжте і подавайте до столу. Як гарнір відмінно підійде зелений салат, картопляне пюре або овочі, приготовані на пару. Гарного дня і вдалого приготування!
- Яловиче легке - 400 грам (відварне)
- Свинячий фарш - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Картопля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Печериці - 5 штук
- Горох заморожений - 50 грам
- Масло оливкове - За смаком
- Розмарин - 4 штуки (гілочки)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - За смаком
- Сіль - За смаком
- Листкове тісто - 500 грам
Духовку прогрійте, температура 180 градусів. Овочі промийте і почистіть, поріжте все кубиками.
Обсмажте всі овочі на оливковій олії, додайте "голочки" розмарину і перемішайте.
Обсмажуємо овочі близько 7-8 хвилин, до м'якості.
Додайте заморожений горошок, продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин.
Перекладіть овочі в миску, дайте їм охолонути.
Відварене легке поріжте дрібними шматочками і пропустіть через м'ясорубку, потім змішайте зі свинячим фаршем. З'єднайте фарш з овочами, посолити і поперчити. Ретельно перемішайте руками.
У склянку розбийте яйце, збийте його виделкою. Потім влийте до овочів з фарші і перемішайте.
Присипте стіл борошном і розкачайте тісто в пласт, розміром з кухонний рушник.
Викладіть начинку на край розкачане тісто, виходить щось схоже на довгу котлету.
Краї тесту змастіть збитим яйцем.
Загорніть котлету з легкого і овочів в тісто, краю надійно закріпіть.
Викладіть струдель на деко, застелений пекарської папером, запікайте 40-45 хвилин, до красивого золотистого кольору.
Смачного!