Соус з запеченого часнику
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом, який розповість, як приготувати соус з запеченого часнику. Сюди додамо жирні вершки і бульйон, які додадуть соусу ніжність і приємну креязик текстуру.
Цей соус має просто незвичайний аромат. Він ідеально підходить в відварного картоплі, рибі і курці. Також його можна спробувати використовувати як заправку до салату. Але найсмачніше є його ще теплим з шматочком свіжого хліба.
- Часник - 1 штука (велика головка)
- Масло рослинне - 3, 5 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Бульйон овочевий - 240 мілілітрів
- Вершки жирні - 120 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Спочатку потрібно зняти з часнику верхню лушпиння, сбризнутьолією, щільно обернути фольгою і відправити хвилин на 30 в розігріту до 200 градусів духовку.
Дайте часнику охолонути, очистіть і відправте в розігріту на сковороді олію.
Додайте в сковороду борошно, перемішайте, щоб рідина вбралася. Обсмажте до легкого золотистого кольору.
Злегка підігрійте бульйон і влийте його в сковороду, постійно перемішуючи. Варіть, не перестаючи помішувати, поки соус не стане густіти. Потім влийте вершки і добре перемішайте.
Проваріть пару хвилин, додайте сіль і перець за смаком. Все готово!