Рецепт Соус з запеченого часнику фото

Соус з запеченого часнику
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Молочні продукти, Вершки, Часник
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На швидку руку
Соуси, До м'яса, До риби, Часниковий соус

Хочу поділитися з вами рецептом, який розповість, як приготувати соус з запеченого часнику. Сюди додамо жирні вершки і бульйон, які додадуть соусу ніжність і приємну креязик текстуру.

Цей соус має просто незвичайний аромат. Він ідеально підходить в відварного картоплі, рибі і курці. Також його можна спробувати використовувати як заправку до салату. Але найсмачніше є його ще теплим з шматочком свіжого хліба.

  • Часник - 1 штука (велика головка)
  • Масло рослинне - 3, 5 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Бульйон овочевий - 240 мілілітрів
  • Вершки жирні - 120 мілілітрів
  • Сіль, перець - За смаком
соус з запеченого часнику - фото крок 1
Спочатку потрібно зняти з часнику верхню лушпиння, сбризнутьолією, щільно обернути фольгою і відправити хвилин на 30 в розігріту до 200 градусів духовку.
соус з запеченого часнику - фото крок 2
Дайте часнику охолонути, очистіть і відправте в розігріту на сковороді олію.
соус з запеченого часнику - фото крок 3
Додайте в сковороду борошно, перемішайте, щоб рідина вбралася. Обсмажте до легкого золотистого кольору.
соус з запеченого часнику - фото крок 4
Злегка підігрійте бульйон і влийте його в сковороду, постійно перемішуючи. Варіть, не перестаючи помішувати, поки соус не стане густіти. Потім влийте вершки і добре перемішайте.
соус з запеченого часнику - фото крок 5
Проваріть пару хвилин, додайте сіль і перець за смаком. Все готово!

Схожі рецепти