Рулет з баклажанів і запеченого перцю
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і ароматний рулет з баклажанів з перцем однаково гарний на буденному і святковому столах. Готується просто, обходиться недорого і виглядає презентабельно. Одним словом, треба готувати!
Баклажани для рулету слід вибирати рівні і довгі, з ніжною шкіркою і без насіння. Нарізати їх слід не дуже тонко - 7-10 мм буде в самий раз. Баклажани, перці і сирний сир - ідеальне поєднання! Готуйте і діліться враженнями!
- Баклажан - 2-3 штук (тонкі й довгі)
- Перець солодкий - 4-5 штук (різнокольоровий)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Сир сирний - 100 грам
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
Баклажани наріжте довгими рівними скибочками, товщиною близько 1 сантиметра і викладіть на деко, застелене пергаментом. Змастіть оливковою олією і збризніть соєвим соусом. Запікайте в духовці при 200 градусах до м'якості, потім дістаньте і остудіть.
Перець очистіть і наріжте рівними пластинами. Розкладіть на решітці і запечіть в духовці до м'якості і невеликих підпалин. Гарячі перці складіть в миску з кришкою і дайте отмякнуть. Потім зніміть тонку шкірку.
Розстеліть на дошці харчову плівку і викладіть на неї скибочки баклажанів внахлест, формуючи пласт. Посоліть і поперчіть за смаком.
Зверху поперек викладіть скибочки запечених перців.
Змастіть сирним сиром, змішавши його з паприкою і посоливши. Розкладіть поверх сиру рубані зелень і часник.
За допомогою плівки скрутіть овочі в рулет, намагаючись зробити це якомога тугіше. Оберніть ще в два шари плівки, стягуючи і ущільнюючи рулет. Приберіть в холодильник на ніч.
Перед подачею наріжте рулет гострим тонким ножем і подавайте.