Рецепт Рулет з баклажанів і запеченого перцю фото

Рулет з баклажанів і запеченого перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Літні
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Соковитий і ароматний рулет з баклажанів з перцем однаково гарний на буденному і святковому столах. Готується просто, обходиться недорого і виглядає презентабельно. Одним словом, треба готувати!

Опис приготування:

Баклажани для рулету слід вибирати рівні і довгі, з ніжною шкіркою і без насіння. Нарізати їх слід не дуже тонко - 7-10 мм буде в самий раз. Баклажани, перці і сирний сир - ідеальне поєднання! Готуйте і діліться враженнями!

  • Баклажан - 2-3 штук (тонкі й довгі)
  • Перець солодкий - 4-5 штук (різнокольоровий)
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сир сирний - 100 грам
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
рулет з баклажанів і запеченого перцю - фото крок 1
Баклажани наріжте довгими рівними скибочками, товщиною близько 1 сантиметра і викладіть на деко, застелене пергаментом. Змастіть оливковою олією і збризніть соєвим соусом. Запікайте в духовці при 200 градусах до м'якості, потім дістаньте і остудіть.
рулет з баклажанів і запеченого перцю - фото крок 2
Перець очистіть і наріжте рівними пластинами. Розкладіть на решітці і запечіть в духовці до м'якості і невеликих підпалин. Гарячі перці складіть в миску з кришкою і дайте отмякнуть. Потім зніміть тонку шкірку.
рулет з баклажанів і запеченого перцю - фото крок 3
Розстеліть на дошці харчову плівку і викладіть на неї скибочки баклажанів внахлест, формуючи пласт. Посоліть і поперчіть за смаком.
рулет з баклажанів і запеченого перцю - фото крок 4
Зверху поперек викладіть скибочки запечених перців.
рулет з баклажанів і запеченого перцю - фото крок 5
Змастіть сирним сиром, змішавши його з паприкою і посоливши. Розкладіть поверх сиру рубані зелень і часник.
рулет з баклажанів і запеченого перцю - фото крок 6
За допомогою плівки скрутіть овочі в рулет, намагаючись зробити це якомога тугіше. Оберніть ще в два шари плівки, стягуючи і ущільнюючи рулет. Приберіть в холодильник на ніч.
рулет з баклажанів і запеченого перцю - фото крок 7
Перед подачею наріжте рулет гострим тонким ножем і подавайте.

Схожі рецепти