Соус із збитої білої квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте альтернативу майонезу, пропоную вам дізнатися, як приготувати соус із збитої білої квасолі, необичнай варіант соусу. За консистенцією і вигляд він схожий на майонез і має відмінний смак.
Напевно, мало хто міг би уявити, що звичайний майонез можна замінити цілком незвичайним соусом із збитої відвареної квасолі! За консистенцією і вигляд такий соус точь-в-точь нагадує майонез, а до смаку навіть перевершує знайомий всім соус. Більш того, збита квасоля є ще й дуже корисною, враховуючи, що під час приготування необхідно було додати всього лише гірчицю, рослинна олія, сіль і воду. Обов'язково приготуйте цей соус, і вам більше не захочеться майонезу!
- Варена біла квасоля - 300 грам (або консервована без добавок)
- Кип'ячена тепла вода - 100 мілілітрів
- Готова гірчиця - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 80 грам
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
1. Варену білу квасолю перекладіть в чашу комбайна, додайте сіль і гірчицю. Збийте квасоля до пишного стану, при необхідності додаючи воду.
2. Тонкою цівкою додайте рослинне масло, продовжуйте збивати соус до дуже пишної консистенції. Додайте столову ложку лимонного соку і продовжуйте збивати протягом 1-2 хвилини.
3. Спробуйте соус і при необхідності додайте ще трохи лимонного соку. Смачного!