Соус для устриць класичний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви бажаєте трохи урізноманітнити свої страви, додати в них трохи пікантного смаку, то цей рецепт відмінно вам підійде, всі ваші домочадці будуть в захваті від нового і незвичайного винаходу.
Безумовно, не можна один і той же страви вживати з однаковим соусом, так як є величезна кількість всіляких варіантів, за допомогою яких можна зробити з блюда справжній шедевр. Використовуючи цей рецепт, зовсім не обов'язково підбирати якісь спеціальні та особливі спеції, варто тільки використовувати вино, яке може надати родзинку, чого не вистачало раніше.
Тепер ви дізнаєтеся, як приготувати соус для устриць класичний, щоб він вийшов чудовим.
- Вино - 500 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 10 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
1. Цибулю і часник помийте, видаліть лушпиння, після цього дрібненько наріжте. Чебрець варто промити і струснути. Занадто подрібнювати продукт не варто. Лимон також промийте, нарізати на дві частини. Половинку приберіть, вона залишиться для приготування інших страв, а з другої зріжте цедру, подрібніть її, перетирая на терке, лимонний сік видавіть в тарілку.
2. Візьміть сотейник і вилийте в нього рослинне масло, включите плиту, почекайте, поки посуд гарненько нагріється. Після цього розтопіть вершкове масло, покладіть в ємність цибулю і часник. Додайте в них чебрець, столову ложку лимонної цедри. Смажте, поки цибуля не набуде золотистий відтінок, займе процедура приблизно п'ять хвилин.
3. Потім вам варто вилити в ємність сік і вино, додати цукор. Варка соусу займе не більше півгодини. Кришкою ємність не потрібно прикривати, дайте соусу хорошенько увариться. Але не забувайте перемішувати. Потім проціджують вино за допомогою сита, щоб залишився один соус. Цибуля, часник і зелень викидайте. Соус повертайте далі варитися ще хвилин на п'ять або десять. Покладіть сіль і перець, перемішайте і зменшіть вогонь.
4. Подавайте готовий продукт до устриць. Перелийте соус в спеціальну посудину і пропонуйте в теплому або холодному вигляді до устриць, можна прикрасити його гілочкою зелені.