Сметанний торт «Панчо»
(покроковий рецепт з фото)
«Панчо», сметанний торт, приготовлений вдома, виходить дуже смачним, він сподобається всім вашим домашнім і гостям. Особливо подобається такий торт дітям, тому дивіться, як приготувати цей десерт.
У торта «Панчо» ніжна консистенція і кисло-солодкий смак. Готувати його просто, а прикрасити тортик можна по-різному, в залежності від ваших уподобань.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Крем - 750 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 3, 5 склянки
- Какао порошок - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 70 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
Спочатку приготуйте білий крем: в глибокій мисці міксером збийте 500 грам сметани і 1, 5 склянки цукру. Збивати потрібно до тих пір, поки консистенція маси не стане повітряної і не збільшиться вдвічі.
Тепер приготуйте тісто: в миску розбийте 3 яйця.
Додайте 0, 5 склянки цукру.
Соду погасите оцтом, додайте в миску і збийте масу міксером або віночком.
Додайте 250 грам сметани і знову збийте масу.
Всипати просіяне борошно частинами і збивайте тісто.
Тісто має вийти гладким, без грудочок.
На дно рознімної форми для випічки покладіть коло з пергаменту, а боки змастіть тонким шаром вершкового масла.
Влийте в форму половину тіста і випікайте 40 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
В решту тіста додайте какао, ретельно перемішайте і спечіть точно також другий корж. На блюдо викладіть перший білий корж і щедро покрийте його кремом.
Корж з какао наріжте на шматочки.
Нарізані шматочки покладіть на велике блюдо, покрийте кремом і залиште на 15 хвилин просочитися кремом.
Потім ці шматочки покладіть на білий корж так, щоб вийшов «купол». Покрийте весь торт кремом, що залишився і поставте в холодильник на 20 хвилин.
Приготуйте шоколадну глазур: в сотейнику змішайте молоко, какао, вершкове масло, цукор і поставте суміш на невеликий вогонь. Варіть глазур, перемішуючи, до загустіння.
Прикрасьте торт глазур'ю і поставте в холодильник. Коли глазур затвердіє, можна подавати торт «Панчо» на стіл. Смачного!