Смачне печиво вівсяне
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з молоком або какао може бути повноцінним сніданком або полуднем, особливо для діток. Тому хочу поділитися тим, як приготувати смачне печиво вівсяне своїми руками. Корисно і просто!
Краса цього рецепта в тому, що треба змішати всі інгредієнти, а потім відправити їх в духовку. Нічого складного! Печиво виходить солодким, дуже добре кришиться. Зберігати його можна не більше 3-4 днів, хоча я впевнена, що стільки часу смачне печиво у вас не пролежить
- Вівсянка - 300 грам
- Ізюм - 100 грам
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Цукрова пудра - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
1
Залийте родзинки гарячою водою на 20 хвилин. Потім злийте воду і підсушіть родзинки паперовими рушниками.
2
Яйце збийте вінчиком або міксером до пишного стану. Додайте родзинки, екстракт ванілі і корицю.
3
Рослинна олія збийте міксером з цукровою пудрою. З'єднайте масу з яйцем. Акуратно перемішайте лопаткою.
4
Просійте в отриману масу борошно, додайте гашене соду і щіпку солі. Змішайте до однорідності за допомогою лопатки.
5
В кінці додайте в тісто вівсяні пластівці і перемішайте його до однорідного стану.
6
На пергамент за допомогою ложки викладіть майбутні печеньки. Випікайте їх в духовці, розігрітій до 160-180 градусів. Через 12-15 хвилин, коли печиво стане золотистого кольору, виставте листи для охолодження.