Дуже смачне сирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Багато шукають рецепт випічки без яєць, тому розповім, як приготувати дуже смачне сирне печиво, схоже як на пісочне, так і на листкове. Тісто можна заморозити і пекти печиво за потребою.
Сирне печиво відрізняється своєю цікавою структурою, яка досягається завдяки сухому сиру (якщо у вас сир рідкий, відіжміть його через марлю) і м'якому вершковому маслу. Не хвилюйтесь, що в тесті немає цукру, печиво потрібно буде рясно посипати ним, що забезпечить солодкість готової випічки. Не забудьте додати ваніль в будь-якому вигляді: порошок, есенцію або цукор. Вона додасть печінкою апетитним аромат.
- Сир - 350 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 400 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
- Цукор - 1/2 склянки
1. Сир протріть виделкою. М'яке вершкове масло наріжте кубиками (якщо вам складно його нарізати через м'якість, надішліть масло на 10 хвилин в холодильник) і додайте в сир. Виделкою перемішайте масу, додайте ваніль і знову перемішайте.
2. Просійте борошно на робочу поверхню, додайте розпушувач і викладіть на неї тісто. Вимісити тісто: спочатку перетріть його в крихту, потім зберіть в грудку. Загорніть тісто в пакет і приберіть в холодильник на 1 час.
3. Розкачайте тісто в корж товщиною 0, 5 см, виріжте печиво. Занурте печиво в цукор і викладіть на покритий пергаментом деко на деякій відстані один від одного.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Повністю остудіть печиво. Смачного!