Сирний пиріг з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Повітряний, легкий сирний пиріг з ноткою лимона, хрусткою пісочної основою і ніжною консистенцією можна просто приготувати в мультиварці без особливого клопоту. Дивіться рецепт приготування!
Дивіться, як приготувати сирний пиріг з лимоном. Для нього знадобиться жирненькие домашній сир (в магазині беріть 9-10 % жирності), вершки (теж пожирнее вибирайте), середній лимон і яйця. До речі, приємний теплий колір пирога надає якраз цедра лимонна, тому її обов'язково додайте.
- Пісочне печиво - 200 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сир - 500-600 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 9 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
Подрібніть спершу печиво в блендері.
Масло вершкове розтопити і влийте в печиво, перемішайте, має нагадувати крихту.
Викладіть в чашу мультиварки масу.
І утрамбуйте. Можете за допомогою склянки чи ложки прим'яти.
Сир в блендері теж перейдіть пару раз, щоб він став більш ніжним і повітряним за текстурою. Потім додайте в нього цукор, щіпку солі і ванілін. Ще раз все розмішайте в блендері.
По одному додайте яйця в сирну масу і перемішайте віночком.
Лимонно допомогу, зніміть цедру, razrezhyte лимон на дві частини. Видавіть з однієї половинки сік.
Додайте сік, цедру в сирну масу. Влийте вершки і ще раз все перемішайте.
Чашу з пісочної основою поставте в мультиварку. Увімкніть режим "випічка" з 65 хвилин. Через 10 хвилин, коли основа з печива підрум'янилася, вилийте на неї сирну масу і розрівняйте. Готуйте до закінчення режиму "випічка" .
Готовий сирний пиріг з лимоном можете подавати як в теплому вигляді, так і давши йому охолонути.
За бажанням прикрасьте ягодами.
За бажанням прикрасьте ягодами.
А ось такий він в розрізі. Смачного!