Пиріг з лимоном і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне поєднання хрусткої скоринки, яблук і лимонів. Саме завдяки лимонів яблука не почорніє, а також придбають кислинку. Розсаджені про рецепт, як приготувати пиріг з лимонами і яблуками.
Тісто можна купити готове, у мене було пісочне. Після запікання утворюється хрустка і золотава скоринка. Ви можете взяти солодкі яблука, а лимони привнесуть необхідну кислинку. Пиріг подавайте остиглим, можна з морозивом. Смачного!
- Пісочне тісто - 400 грам
- Яблука - 6 штук
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 150 грам
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
1. Розділити тісто 2 частини. Розкачайте обидві частини в пласт близько 0, 5-0, 8 сантиметра в товщину. Викладіть 1 частина в змащену вершковим маслом форму, притисніть руками тісто до боків і до низу форми.
2. Яблука вимийте і очистіть від кісточок, потім наріжте невеликими шматочками, викладіть в миску. Razrezhyte лимона 2 частини, вичавити сік одного половинки, а другу наріжте такими ж шматочками, як і яблука, відкладіть в сторону. До яблук додайте цукор і спеції, викладіть їх на тісто, потім викладіть лимон. Закрийте пиріг другим шаром.
3. Зробіть в центрі пирога кілька глибоких надрізів, щоб виходила пара. Оберніть краю форми в фольгу і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин, потім приберіть фольгу і випікайте ще 20-25 хвилин.
4. Дістаньте пиріг з духовки і остуджують перед подачею близько 2 годин, потім дістаньте його з форми і нарізуйте шматочками.