Пиріг з лимоном з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, соковитий і ароматний пиріг з лимоном ... Що може бути краще в холодну зиязик пору до чашечки гарячого чаю або кави? А приготувати такий пиріг простіше простого, адже вам допоможе цей легкий рецепт.
Смачне, легке і хрустке тісто, ароматна і тане в роті начинка ... Ось такий пиріг вийде у вас, якщо ви скористаєтеся цим простим рецептом і приготуєте до вечірнього чаювання пиріг з лимоном з листкового тіста. Тісто ми використовуємо покупне, а ось з начинкою злегка доведеться повозитися, але вона того варта, повірте.
- Лимон - 3 штуки (або 2 лимон і 1 апельсин)
- Цукор - 1, 5-2 склянки (за смаком)
- Листкове дріжджове тісто - 500 грам
Заморожене листкове тісто дістанемо: нехай розморожується, поки ми будемо займатися начинкою. Ретельно гарячою водою помиємо лимони і апельсин.
З апельсина акуратно знімемо цедру на дрібній тертці, видалимо білу частину і кісточки. Подрібнимо м'якоть апельсина в блендері.
Лимони наріжемо на частини і подрібнити в блендері. Не забуваємо видалити кісточки!
Викладаємо лимонно-апельсинову масу в каструльку, додаємо до неї цукор. Розмішуємо і варимо хвилин 5-10 після закипання.
Начинку можна поварити і довше, щоб випарувалася зайва рідина. Але не забувайте помішувати! Потім начинку охолоджуємо.
Я поділяю тісто на дві частини. Розкачуємо частина тесту в прямокутник за розміром дека.
Застеляємо деко пергаментом, викладаємо на нього розкатаний пласт, а зверху розподіляємо начинку, залишаючи від краю 1-1.5 см.
Другу частину тіста розкачати побільше і наріжемо трохи смужок для прикраси пирога.
Накриваємо основу пирога з начинкою другим шаром, акуратно защипуємо краю. Потім верх злегка змажемо водою і прикрасимо сіточкою з смужок тесту. Посипаємо цукром.
І ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30, до рум'янцю.
Остиглий пиріг нарізаємо і подаємо до столу.