Пиріг з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і надзвичайно смачний пиріг з яскравим лимонним ароматом. Випічка не вимагає особливих витрат і навичок, рецепт простий, а в результаті виходить чудовий частування до чаю.
Як правило, повітряні лимонні пироги готують на основі білої пшеничної муки, щоб вийшов ніжний колір випічки, але можна використовувати цельнозерновую борошно або поєднувати 2 виду, як в моєму варіанті. Кількість борошна корегуйте в процесі. Можливо, знадобиться 200 або 220 грам. Тісто має бути текучим, але, досить густим.
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Крем - 2 Ст. Ложки(15% жирності)
- Борошно - 200 грам
- Сода - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо цукор і вбиваємо яйця.
Знімаємо цедру з одного лимона і додаємо її в миску. Все збиваємо.
Додаємо сметану, м'яке вершкове масло і перемішуємо.
Насипаємо борошно, у мене 2 виду, пшеничне біла і цільнозернових дрібного помелу.
Додаємо соду і гасимо її соком половинки лимона (приблизно, 2 столових ложки соку). Замішуємо тісто.
Готове тісто перекладаємо в силіконову форму і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Пиріг з лимоном готовий. Остуджують і посипаємо цукровою пудрою. За бажанням додаємо маленькі шматочки лимона. Пригощайтеся!