Сирне желе
(покроковий рецепт з фото)
Сирне желе - відмінний корисний десерт, який може замінити всі інші страви солодкого столу. Найчастіше в таке сирне желе додають яскраві ягоди, кольоровий шар желе або поливають сиропом.
Як приготувати сирне желе?
1. Желатин викладіть в каструлю, залийте молоком і залиште на півгодини. Він повинен набрякнути. По закінченню 30-40 хвилин каструлю ставте на вогонь і, помішуючи, прогревайте. Немає аргументів кипіння! Нам потрібно тільки розчинити желатин.
2. Сир розітріть з цукром і додайте сметану. Я вважаю за краще збити все блендером або міксером, що в желе не відчувати сирних крупинок. Можна також припустити сир з цукром через сито.
3. У солодку сирно-сметанним масу введіть желатин. Розмішайте.
4. Основна маса для приготування сирного желе готова! Залишилося розлити її по формам або в одну велику форму. Рекомендую додати в сирне желе консервовані або свіжі фрукти або ягоди. А, якщо не полінуйтеся, зробити ще один яскравий шар желе. Для нього використовуйте желатин і улюблений фруктовий сік. Нехай желатин набубнявіє в соку, потім нагрійте його і залийте на дно форми (можна попередньо викласти форму ягодами або фруктами). На застигле желе викладіть шар сирного желе.
5. Желе поставте в холодильник на пару годин. Через дві години виберіть з форми, наріжте і подавайте порційно. Для того, щоб з форми вибрати сирне желе було легше, опустіть форму в теплу воду. Можна також вистелити форму харчовою плівкою, яка потім легко сходить. Правда, при нерівному розгладженні плівки в формі можуть утворитися складки на желе.
Смачного!
- Желатин - 25 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сир - 400 грам
- Крем - 400 грам
- Цукор - 7 Ст. Ложок
1. Желатин викладіть в каструлю, залийте молоком і залиште на півгодини. Він повинен набрякнути. По закінченню 30-40 хвилин каструлю ставте на вогонь і, помішуючи, прогревайте. Немає аргументів кипіння! Нам потрібно тільки розчинити желатин.
2. Сир розітріть з цукром і додайте сметану. Я вважаю за краще збити все блендером або міксером, що в желе не відчувати сирних крупинок. Можна також припустити сир з цукром через сито.
3. У солодку сирно-сметанним масу введіть желатин. Розмішайте.
4. Основна маса для приготування сирного желе готова! Залишилося розлити її по формам або в одну велику форму. Рекомендую додати в сирне желе консервовані або свіжі фрукти або ягоди. А, якщо не полінуйтеся, зробити ще один яскравий шар желе. Для нього використовуйте желатин і улюблений фруктовий сік. Нехай желатин набубнявіє в соку, потім нагрійте його і залийте на дно форми (можна попередньо викласти форму ягодами або фруктами). На застигле желе викладіть шар сирного желе.
5. Желе поставте в холодильник на пару годин. Через дві години виберіть з форми, наріжте і подавайте порційно. Для того, щоб з форми вибрати сирне желе було легше, опустіть форму в теплу воду. Можна також вистелити форму харчовою плівкою, яка потім легко сходить. Правда, при нерівному розгладженні плівки в формі можуть утворитися складки на желе.
Смачного!