Рецепт Сирне тісто на кефірі фото

Сирне тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сирне тісто на кефірі стане вашою універсальної паличкою-виручалочкою, особливо, якщо ви його заготовите про запас. Воно підходить для будь-якої солодкої випічки. Ви можете зробити пиріг, ватрушки, і т.Д.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати сирне тісто на кефірі, то прочитайте цей рецепт. Таке тісто завжди має бути відкладено про запас у будь-якої господині. Тоді можна буде швидко приготувати щось смачненьке. А цього хочеться досить часто, чи не так?

  • Сир - 500 грам (жирністю не менше 9%)
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Кефір - 125 мілілітрів
  • Сода - 10 грам
  • Борошно пшеничне - 750 грам
  • Ванільна есенція - 2 мілілітра
сирне тісто на кефірі - фото крок 1
У велику чашу від міксера або кухонного комбайна помістіть сир. Він обов'язково повинен бути хорошої якості і жирності, так як саме від цього продукту залежить ваш кінцевий результат. Туди ж додайте масло вершкове (кімнатної температури) і всипте цукор.
сирне тісто на кефірі - фото крок 2
Замішуйте масу К-насадку у вигляді літери. Вбийте в чашу сирі курячі яйця по одному, продовжуйте замішувати на невисокій швидкості.
сирне тісто на кефірі - фото крок 3
Тепер прийшла черга кефіру. Влийте його до решти інгредієнтів, можна відразу весь. Потім продовжуйте вимішувати майбутнє тісто, поки маса не стане повністю однорідною.
сирне тісто на кефірі - фото крок 4
Борошно просійте, щоб вона наситилася киснем. Потім змішайте її з содою. Гасити соду не потрібно, адже в кефірі є необхідна для цього кислота. Додавайте борошно з содою в тісто по п'ять ложок порціями. Змініть насадку на гак і вимішують до повної однорідності.
сирне тісто на кефірі - фото крок 5
В кінці приготування додайте ванільну есенцію або ж стручок ванілі. Готове тісто має бути еластичним і трохи прилипати до рук. Перекладіть тісто в будь-яку зручну ємність і відправте на заморозку (або ж можете відразу з нього готувати).

Схожі рецепти