Сирна запіканка з рисовим борошном
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, неймовірно смачний і апетитний десерт хочу запропонувати вам на замітку. Сирна запіканка з рисовим борошном порадує вас не тільки смаком, але і приголомшливою текстурою. Запам'ятовуйте рецепт!
Традиційні варіанти запіканки з додаванням борошна або манки часом виходять занадто щільними, забитими і більше нагадують пиріг, ніж випічку з сиру. З рисової борошном справи йдуть зовсім інакше. Вона практично не відчувається на смак, але при цьому запіканка щільна і не пливе. При бажанні в рецепт можна додати родзинки, цукати або сухофрукти.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 80-120 грам (за смаком)
- Рисове борошно - 3 Ст. Ложки
Якщо у вас сухуватий сир, можна протерти його через сито. За бажанням в запіканку можна додати ванільний цукор для аромату.
Сир з'єднайте з яйцями.
Додайте цукор. Все ретельно перемішайте до однорідності.
Всипте пару ложок рисового борошна, перемішайте. При необхідності додайте ще. Все залежить від вологості сиру.
Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть сирну масу, розрівняйте. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікайте близько 50 хвилин до рум'яності.
Перед подачею запіканку можна присипати цукровою пудрою, доповнити ягодами або варенням. Приємного чаювання!