Рецепт Швидкі млинці на ряжанка фото

Швидкі млинці на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Швидкі млинці на ряжанка мають цікавий смак і дуже прості в приготуванні. Вони виходять тонкими і ажурними. При цьому, завдяки додаванню крохмалю, досить легко перевертаються.

Подавайте швидкі млинці на ряжанка на десерт або полуденок, складеними стопкою, згорнутими вчетверо або трубочками, зі сметаною, варенням, джемом, згущеним молоком або будь-нравящейся вам начинкою.

Кількість цукру в млинцях можете регулювати на свій смак, при цьому: чим більше цукру ви покладете, тим більше коричневі будуть млинці.


  • Ряжанка - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 125 грам
  • Сода - 1 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Крохмаль картопляний - 50 грам
  • Рослинна олія - За смаком
швидкі млинці на ряжанка - фото крок 1
1. Змішайте яйця з цукром і сіллю, влийте ряжанку і перемішайте. Далі додайте просіяне борошно, попередньо змішане з крохмалем і содою.
швидкі млинці на ряжанка - фото крок 2
2. Добре замісити тісто, щоб не було грудок, і додайте рослинне масло. Знову все добре перемішайте.
швидкі млинці на ряжанка - фото крок 3
3. У підсумку ви повинні отримати досить рідке тісто, завдяки чому млинці будуть тонкими. Якщо тісто вийшло густуватим, додайте ще трохи ряжанки до отримання потрібної консистенції.
швидкі млинці на ряжанка - фото крок 4
4. Рівномірно наливайте тісто на розігріту, злегка змащену маслом сковороду. Скільки тесту необхідно на один млинець, залежить від розміру вашої сковороди.
швидкі млинці на ряжанка - фото крок 5
5. Смажте млинці з обох боків до золотисто-коричневого кольору. Швидкі млинці на ряжанка готові! Смачного!

Схожі рецепти