Шоколадний торт зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не втомлюся радувати своїх рідних смачною випічкою на свята. До Дня народження мого сина зробила йому подарунок, як любителю шоколаду і бісквітних коржів.
Уважно ознайомтеся з тим, як приготувати шоколадний торт зі сметанним кремом. Просте і звичне поєднання продуктів дуже виграшно виглядає в цьому десерті. Спробуйте додати в прошарок, наприклад, полуницю або банан, повинно вийти ще смачніше.
- Цукор - 700 грам
- Борошно - 700 грам
- Какао - 50 грам
- Крем 25% - 400 грам
- Яйце - 6 штук
- Шоколад гіркий, плитка - 1 штука
- Кефір - 2 склянки
- Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Сода - 2 чайних ложки
- Желатин - 1 Чайна ложка
Жовтки з'єднайте з 250 г цукру і збийте їх міксером. Окремо збийте білки з 250 г цукру до піни. Обережно змішайте обидві маси і додайте до них кефір і какао.
Соду погасите оцтом і додайте до майбутнього тісто. Також невеликими порціями внесіть борошно. Замішайте тісто.
Форму для випічки змастіть маслом і засипте сухарями. Влийте тісто. Випікайте 15 хвилин при 120 градусах. Потім при 170 градусах протягом ще 15 хвилин.
Для крему збийте цукор, що залишився зі сметаною. Додайте желатин і перемішайте.
Повністю остудіть корж. Розріжте його на 4 частини вздовж.
Укладаючи один на одного коржі, промазуйте їх сметанним соусом. Зверху теж все промажте.
Розтопіть шоколад на водяній бані. Повапните їм зверху торт.
Залиште торт в холодильнику на ніч. Приємного чаювання!