Шоколадний пиріг з «Кока-колою»
(покроковий рецепт з фото)
Один з оригінальних рецептів випічки сьогодні для вас, як приготувати шоколадний пиріг з "кока-колою" . Вийде смачний святковий пиріг з вологою і соковитою текстурою коржа і насиченою глазур'ю.
Якщо ви затятий противник цього напою - тоді проходите мимо, адже кола використовується тут в тесті і для приготування глазурі. Перед подачею пиріг варто гарненько просочити, щоб він був соковитий. Цей рецепт створений для тих, хто любить робити оригінальну випічку. Готовий пиріг до столу подають вже після охолодження.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайних ложки для тесту, 0, 5 чайних ложки для глазурі)
- Вершкове масло - 240 грам(120 грам для тіста, 120 грам для глазурі)
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Кока Кола - 1 Склянка(1 стакан для тесту, 6 столових ложок для глазурі)
- Какао - 6 Ст. Ложок(3 столові ложки для тесту, 3 столові ложки для глазурі)
- Maršmellou - 1, 5 склянки
- Бавовна - 0, 5 склянки (можна зробити самому, якщо змішати 0, 5 склянки молока + 1 чайна ложка оцту)
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки(1 чайна ложка для тіста, 1 чайна ложка для глазурі)
- Цукрова пудра - 4 склянки
- Пекан - 1 Склянка
1. У миску додайте цукор, борошно, соду і 0, 5 чайних ложки солі.
2. У сотейник викладіть 120 грам вершкового масла, рослинна олія, 3 столові ложки какао, 1 склянка коли. Надішліть сотейник на вогонь і після закипання додайте маршмеллоу, відразу приберіть з вогню.
3. Влийте гарячу суміш в борошняну, збийте міксером.
4. Додайте в тісто сколотини (якщо її немає, змішайте молоко з оцтом), яйця і 1 чайну ложку ванілі, перемішайте.
5. Форму для випікання застеліть фольгою, змастіть маслом і вилийте в неї тісто. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
6. За кілька хвилин до закінчення випікання пирога зробіть глазур: в сотейнику змішайте 120 грам вершкового масла, 0, 5 чайних ложки солі, залишився какао і колу, нагрійте суміш на середньому вогні і доведіть все до кипіння.
7. У миску додайте цукрову пудру, залийте її приготовленої гарячою сумішшю, додайте ваніль і нарубані горіхи, перемішайте.
8. Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому кілька хвилин для охолодження в формі, потім залийте теплий пиріг глазур'ю, залиште до повного охолодження.
9. Остиглий пиріг наріжте шматочками і подавайте.