Кекси «Кока-кола»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт шоколадних кексів на знаменитій газованій воді. У випічці смак "кока-коли" майже не відчувається, але вона надає тісту якусь ніжність і рихлість.
Докладніше, як приготувати кекси "кока Кола", я напишу нижче. Для більш цікавого смаку в тісто можна додати 2 ст.Л. Мигдальної муки. "кока-Кола" можна взяти як класичну, так і з ванільним або вишневим смаком. Завдяки глазурі кекси виглядають урочисто, можна подавати навіть на святковий стіл. Такий рецепт стане паличкою-виручалочкою, коли терміново потрібно приготувати щось солодке, швидке і просте. Беріть рецепт на замітку, виходить дуже смачно!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1/4 склянки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Кока Кола - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Цукрова пудра - 50 грам (для глазурі)
- Какао - 2 Ст. Ложки(1, 5 ст.Л. - в тісто, 0, 5 ст.Л. - для глазурі)
- Ягоди - За смаком
- Апельсинова цедра - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 175 градусів.
З'єднайте всі сухі інгредієнти разом.
В іншій мисці змішайте всі рідкі.
З'єднайте вологу і суху суміш, перемішайте.
Заповніть формочки для кексів на 3/4 тестом. Випікайте до сухої шпажки приблизно 25 хвилин.
Для глазурі змішайте цукрову пудру і какао порошок. Потім поступово додайте 2-3 ç.l. Кока-коли.
Нанесіть глазур на кекси. Прикрасьте ягодами і апельсиновою цедрою.
Кекси "кока Кола" готові, приємного вам апетиту!