Сироп «Кока-кола»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Майже кожен, хто пробував"Кока-колу" , замислювався про те, з чого все-таки зроблений цей популярний напій. Назва вже давно не має нічого спільного зі складом цього лимонаду. Але спробувати варто!
Опис приготування:
Зараз з вами разом дізнаємося, як приготувати сироп"Кока-кола" . Основою, природно, будуть цукор і цитрусові. Також не забудемо додати кави. Саме він зробить смак більш близьким до оригіналу. Цю заготовку варто розбавляти газованою водою або мінеральної, не солоне. І обов'язково додавати шматочок льоду.
- Вода кип'ячена - 1 літр
- Цукор - 300 грам
- Лимон - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Апельсин - 2 штуки
- Обкладинка - 3 штуки (палички)
- Кава натуральна - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
- Ванільна есенція - 0, 5 чайних ложки
У глибоку каструлю влийте столову ложку води і всипте 5 ст. Ложок цукру. Поставте на повільний вогонь, варите, помішуючи.
Цукор повинен змінити колір в темно-коричневий колір. Повинні з'явитися бульбашки, після цього відразу влийте один стакан гарячої води.
Прокип'ятіть цю суміш на сильному вогні протягом 20 секунд, а після відразу вимикайте.
Дуже добре промийте всі цитрусові. Акуратно зніміть з них цедру тонким шаром.
З цитрусових вичавити сік, не зачіпаючи білу шкірку.
Цедру, корицю, koriandr, цукор, що залишився, мускатний горіх залийте літром кип'яченої води. Прокип'ятіть суміш протягом 1 хвилини.
Тепер в цю суміш влийте коричневу рідину для кольору з перших кроків, цитрусовий сік, ванільну есенцію і кава.
Сироп наполягайте в холодильнику мінімум 4 годину. Потім процідіть - і можете розбавляти. Приємною дегустації!