Рецепт Шкмерулі фото

Шкмерулі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Шкмерулі - курка в вершково-часниковому соусі. Родом ця страва з Грузії, а точніше - з високогірного району (рача, село Shkmeri). Курка готується цілком, а потім просочується ароматним соусом.

Опис приготування:

Традиційно шкмерулі готується в кеци - керамічному посуді, яка розжарюється на вугіллі і довго тримає тепло. Що робити, якщо у вас немає кеци або підходящої великої сковороди? Курку можна запекти на грилі або в духовці, що я і зробила. Ось докладний рецепт, як приготувати шкмерулі.

  • Курка - 1-1, 2 кілограма
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Вершки - 1 Склянка (або молоко)
шкмерулі - фото крок 1
Підготуйте продукти. Курку вимийте, обсушити паперовим рушником. Розріжте тушку уздовж грудки, розгорніть. Натріть її крупною сіллю, чорним перцем і рослинним маслом. Помістіть тушку на деко, при можливості накрийте гнітом.
шкмерулі - фото крок 2
Налийте в деко 1/2 склянки води і поставте курку запікатися в розігріту до 190 ° С духовку до готовності. Приблизно на 1-1, 5 годину.
шкмерулі - фото крок 3
Злийте трохи витопився жиру з дека в глибоку сковороду. Часник очистіть і потовчіть в ступці разом з сіллю. Додайте в сковороду. Курку трохи остудіть і обробити на порційні шматки.
шкмерулі - фото крок 4
Влийте вершки, доведіть до кипіння. Ви можете поміняти вершки на молоко, буде так само смачно, але соус не буде таким же густим.
шкмерулі - фото крок 5
Додайте курку, перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
шкмерулі - фото крок 6
Смачного!