Шкмерулі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Шкмерулі - курка в вершково-часниковому соусі. Родом ця страва з Грузії, а точніше - з високогірного району (рача, село Shkmeri). Курка готується цілком, а потім просочується ароматним соусом.
Опис приготування:
Традиційно шкмерулі готується в кеци - керамічному посуді, яка розжарюється на вугіллі і довго тримає тепло. Що робити, якщо у вас немає кеци або підходящої великої сковороди? Курку можна запекти на грилі або в духовці, що я і зробила. Ось докладний рецепт, як приготувати шкмерулі.
- Курка - 1-1, 2 кілограма
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Часник - 1 штука (головка)
- Вершки - 1 Склянка (або молоко)
Підготуйте продукти. Курку вимийте, обсушити паперовим рушником. Розріжте тушку уздовж грудки, розгорніть. Натріть її крупною сіллю, чорним перцем і рослинним маслом. Помістіть тушку на деко, при можливості накрийте гнітом.
Налийте в деко 1/2 склянки води і поставте курку запікатися в розігріту до 190 ° С духовку до готовності. Приблизно на 1-1, 5 годину.
Злийте трохи витопився жиру з дека в глибоку сковороду. Часник очистіть і потовчіть в ступці разом з сіллю. Додайте в сковороду. Курку трохи остудіть і обробити на порційні шматки.
Влийте вершки, доведіть до кипіння. Ви можете поміняти вершки на молоко, буде так само смачно, але соус не буде таким же густим.
Додайте курку, перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Смачного!