Шарлотка з розпушувачем
(покроковий рецепт з фото)
Для чого готується шарлотка з розпушувачем? Це потрібно для більшої легкості пирога і його пористої структури. За смаком такий пиріг нічим не відрізняється від звичайної шарлотки. Готується він з яблуками.
Цей пиріг завжди "любив" багато яблук. У представленому рецепті доданий розпушувач, саме він робить шарлотку ніжнішою і повітряної. В іншому інгредієнти практично не відрізняються і головним компонентом, звичайно ж, залишаються яблука. Це не зовсім класичний рецепт приготування солодкого пирога з яблуками, а в чому різниця, я розповім далі.
- Борошно - 1 склянок
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 4-6 штук
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 склянок
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
1. З розпушувачем шарлотка виходить ще ніжніше і смачніше. За цим рецептом вона готується трохи складніше, ніж в класичній інтерпретації, але результат вас приємно здивує.
2. Відразу потрібно розтерти вершкове масло з цукром. Це робиться зазвичай виделкою.
3. Додайте цедру лимона і ванілін, продовжуйте збивати. Окремо потрібно збити яйця до утворення піни.
4. До яйцям додайте борошно і разихлітель, після чого з'єднайте обидві маси і доведіть до однорідної консистенції.
5. Беріть сорт яблук більше кислі, вони краще поєднуються з солодким тестом. Очистіть їх від шкірки і наріжте тонкими півкільцями. За консистенцією тісто має бути, як густа сметана (для цього рецепта це важливо).
6. Беремо форму для запікання, змащуємо її маслом і викладаємо частину яблук. Потім вилийте трохи тесту і викладіть ще частина яблук, після чого полийте рештою тестом і рівномірно його розподілити.
7. Можна зробити і третій шар яблук, виклавши їх бочком.
8. Надішліть шарлотку в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Коли поверхня стане золотисто-рум'яною, пиріг готовий. Дістаньте його з форми, дайте трохи охолонути, після чого вийміть з форми і подавайте до столу.