Рецепт Бісквітний торт з розпушувачем фото

Бісквітний торт з розпушувачем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите піч, тоді рекомендую вам додати в скарбничку рецептів дуже простий і шалено класний варіант, як приготувати бісквітний торт з розпушувачем. Повітряний, ніжний і дуже пишний.

Опис приготування:

Приготувати бісквітний торт з розпушувачем в домашніх умовах можна як на святковий стіл, так і в якості солодкого до чаю. Сам процес замішування тіста досить традиційний, але в результаті корж дуже класно підходить в духовці і його легко можна розрізати на 2 або навіть 3 частини, в залежності від обсягу форми.

  • Яйце - 6 штук
  • Борошно - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Вода - 2 чайних ложки
  • Цедра цитрусових - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 1
1. Ось перед вами весь набір інгредієнтів, які будуть потрібні, щоб повторити рецепт приготування бісквітного торта з розпушувачем на вашій кухні.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 2
2. Один з головних нюансів - акуратно відокремити білки від жовтків. Це дуже важливо, щоб вийшло правильне пишне тісто.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 3
3. Борошно з'єднайте з розпушувачем і просійте. Це додасть додаткову легкість.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 4
4. Жовтки в глибокій мисці збийте в 2/3 склянки цукру. Маса повинна стати однорідною і біліть. Цедру цитрусових з'єднайте з водою і ванільним екстрактом. Перемішайте і додайте до жовтків.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 5
5. Білки з дрібкою солі збийте в щільну піну, поступово додаючи цукор, що залишився.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 6
6. Борошно просійте до жовтків і ретельно збийте.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 7
7. Акуратно з'єднайте з білками і лопаткою перемішайте, намагаючись не порушити легкість маси. До цього часу вже потрібно розігріти духовку.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 8
8. Жароміцних форму змажте маслом, викладіть тісто і розрівняйте. При температурі 180 градусів випікайте від півгодини до 55 хвилин, в залежності від форми. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
бісквітний торт з розпушувачем - фото крок 9
9. Коли корж готовий. Остудіть його 5 хвилин в формі, а потім перекладіть на решітку. Залиште до повного охолодження (краще на ніч). Бісквітний торт з розпушувачем в домашніх умовах можна просочити сиропом, доповнити кремом, ягодами і т.Д. Приємного чаювання!

Схожі рецепти