Шарлотка в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка в мікрохвильовці, рецептом якої ділюся сьогодні, - ніжний, повітряний і надзвичайно ароматний яблучний пиріг. Традиційно належить європейської кухні, але дуже популярний і у нас.
Всім досвідченим господиням знаком класичний рецепт шарлотки, але не всі знають, що її можна спекти в мікрохвильовій печі. Я спробувала - і мені сподобалося. Швидко і смачно. Звичайно, шарлотка з мікрохвильовки відрізняється від тієї, яку можна спекти в духовці: немає рум'яної скоринки. Але в іншому - той же смак. Зате цей простий рецепт шарлотки в мікрохвильовці заощадить ваш час. А "блідість" готового виробу можна замаскувати пудрою, варенням або шоколадом.
- Яблука - 2-3 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яблука поріжте невеликими шматочками. Кілька часточок порубати дрібніше - невеликими кубиками.
Яйця з цукром збийте міксером, щоб цукор якнайкраще розчинився. На це піде приблизно 5-7 хвилин.
Ідеальна цукрово-яєчна маса - світло-жовта з пінкою.
Додайте борошно і соду.
Вмішайте борошно ложкою в кілька рухів. Загалом, приготування тіста для шарлотки мало чим відрізняється від приготування бісквітного тіста.
На дно силіконової форми викладіть яблука. Можете взяти також скляну форму, але ні в якому разі не металеву.
Зверху залийте тісто, розрівняйте його і відправте в мікрохвильовку. Піч включите на максимальну потужність, добре, якщо в ній є гриль. Час приготування - близько 15 хвилин (залежить від потужності вашої мікрохвильовки). Увага: не чекайте, коли на поверхні пирога з'явиться золотава скоринка, коли пиріг піднявся і став пружним, він готовий. Вийміть його з печі і поставте на вологий рушник, щоб пиріг добре відстав від форми.
Ось така вийшла шарлотка в мікрохвильовці. Приємного чаювання!