Шарлотка сирна
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити солодку випічку до чаю хочу запропонувати вам дуже класним пирогом. Це ніжна, повітряна шарлотка з додаванням сиру і сухофруктів. Корисний і смачний десерт для всієї родини!
Перед вами не зовсім класичний варіант, як приготувати шарлотку сирну, адже крім основних інгредієнтів я пропоную додати також родзинки або ягоди за смаком. Відмінно підійде брусниця, наприклад, або малиновий. Такий пиріг напевно припаде до смаку всім, хто любить домашню випічку без зайвого клопоту. Рекомендую взяти рецепт на замітку!
- Сир - 600 грам
- Цукор - 100-120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3/4 склянки (приблизно)
- Яблуко - 1 штука
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Перед тим як починати роботу з тестом, включіть її на 180 градусів. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні розітріть з сиром і половиною цукру до однорідності.
2. Білки з дрібкою солі і цукром, що залишився збийте до щільних піків.
3. Очистіть яблуко від шкірки, видаліть серцевину. Наріжте фрукт тонкими і невеликими скибочками.
4. До сиру додайте борошно, корицю (для аромату) і яблука. Також при бажанні всипте жменю родзинок або ягоди за смаком. Все ретельно перемішайте. Викладіть білки.
5. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть в неї тісто, відправте в розігріту духовку хвилин на 50. Перед подачею шарлотку присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!