Сирна шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Сирна шарлотка з яблуками - смакота! Яблука з сиром відмінно поєднуються, а мигдальна стружка і кориця вносять неповторні нотки смаку і чудовий аромат. До того ж, шарлотка відмінно виглядає.
Незважаючи на те, що інгредієнтів у цій сирної шарлотки з яблуками досить, готується вона просто. І виглядає вона в результаті не як шарлотка, а як цілий торт!
Як приготувати сирну шарлотку з яблуками?
1. Яблука промийте, очистіть від шкірки. Виріжте плодоніжки і серцевину. Поріжте тонкими часточками. Збризніть лимонним соком і відставте в сторону.
2. Увімкніть духовку на 180 градусів.
3. Приготуйте тісто. Для цього змішайте борошно, 1/3 склянки цукру, 70 гр вершкового масла, жовток, столову ложку сметани, щіпку кориці і розпушувач. Вимісити руками.
4. Змащену вершковим або рослинним маслом форму (у мене - 26 см)
Викладіть тестом, включаючи бортики (не забудьте змастити маслом і бортики). З 10 хвилин відправте форму з тестом в духовку. Потім витягніть.
5. Олія (50 г) розітріть з цукром, що залишився, поступово вводите по одному яйцю і вимішують. Потім додайте сир, перемішайте. В кінці засипте крохмаль і ще раз перемішайте.
6. Сирну масу викладіть на злегка пропечений корж. Зверху покладіть яблука. Посипте їх корицею і мигдальною стружкою.
7. Випікайте сирний пиріг з яблуками протягом 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 8 Ст. Ложок(4 ст. L. Для тіста і 4 ст. L. Для сирної начинки)
- Вершкове масло - 120 грам (з них 50 грам - для сирної начинки.)
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сир - 500 грам
- Яйця - 5 грам(4 яйця для сирної начинки і один жовток для тесту)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Яблука - 3-4 штук
- Лимонний сік - 3-4 Ст. Ложок
- Мигдальний стружка - 5-6 Ст. Ложок (не обов'язково)
Як приготувати сирну шарлотку з яблуками?
1. Яблука промийте, очистіть від шкірки. Виріжте плодоніжки і серцевину. Поріжте тонкими часточками. Збризніть лимонним соком і відставте в сторону.
2. Увімкніть духовку на 180 градусів.
3. Приготуйте тісто. Для цього змішайте борошно, 1/3 склянки цукру, 70 гр вершкового масла, жовток, столову ложку сметани, щіпку кориці і розпушувач. Вимісити руками.
4. Змащену вершковим або рослинним маслом форму (у мене - 26 см)
Викладіть тестом, включаючи бортики (не забудьте змастити маслом і бортики). З 10 хвилин відправте форму з тестом в духовку. Потім витягніть.
5. Олія (50 г) розітріть з цукром, що залишився, поступово вводите по одному яйцю і вимішують. Потім додайте сир, перемішайте. В кінці засипте крохмаль і ще раз перемішайте.
6. Сирну масу викладіть на злегка пропечений корж. Зверху покладіть яблука. Посипте їх корицею і мигдальною стружкою.
7. Випікайте сирний пиріг з яблуками протягом 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!