Рецепт Сирна шарлотка з яблуками фото

Сирна шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука
Вагітним і годуючим
На полуденок , На сніданок
Випічка , Шарлотка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сирна шарлотка з яблуками - смакота! Яблука з сиром відмінно поєднуються, а мигдальна стружка і кориця вносять неповторні нотки смаку і чудовий аромат. До того ж, шарлотка відмінно виглядає.

Опис приготування:

Незважаючи на те, що інгредієнтів у цій сирної шарлотки з яблуками досить, готується вона просто. І виглядає вона в результаті не як шарлотка, а як цілий торт!

Як приготувати сирну шарлотку з яблуками?

1. Яблука промийте, очистіть від шкірки. Виріжте плодоніжки і серцевину. Поріжте тонкими часточками. Збризніть лимонним соком і відставте в сторону.

2. Увімкніть духовку на 180 градусів.

3. Приготуйте тісто. Для цього змішайте борошно, 1/3 склянки цукру, 70 гр вершкового масла, жовток, столову ложку сметани, щіпку кориці і розпушувач. Вимісити руками.

4. Змащену вершковим або рослинним маслом форму (у мене - 26 см)

Викладіть тестом, включаючи бортики (не забудьте змастити маслом і бортики). З 10 хвилин відправте форму з тестом в духовку. Потім витягніть.

5. Олія (50 г) розітріть з цукром, що залишився, поступово вводите по одному яйцю і вимішують. Потім додайте сир, перемішайте. В кінці засипте крохмаль і ще раз перемішайте.

6. Сирну масу викладіть на злегка пропечений корж. Зверху покладіть яблука. Посипте їх корицею і мигдальною стружкою.

7. Випікайте сирний пиріг з яблуками протягом 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!


  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 8 Ст. Ложок(4 ст. L. Для тіста і 4 ст. L. Для сирної начинки)
  • Вершкове масло - 120 грам (з них 50 грам - для сирної начинки.)
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Сир - 500 грам
  • Яйця - 5 грам(4 яйця для сирної начинки і один жовток для тесту)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Яблука - 3-4 штук
  • Лимонний сік - 3-4 Ст. Ложок
  • Мигдальний стружка - 5-6 Ст. Ложок (не обов'язково)
Незважаючи на те, що інгредієнтів у цій сирної шарлотки з яблуками досить, готується вона просто. І виглядає вона в результаті не як шарлотка, а як цілий торт!

Як приготувати сирну шарлотку з яблуками?

1. Яблука промийте, очистіть від шкірки. Виріжте плодоніжки і серцевину. Поріжте тонкими часточками. Збризніть лимонним соком і відставте в сторону.

2. Увімкніть духовку на 180 градусів.

3. Приготуйте тісто. Для цього змішайте борошно, 1/3 склянки цукру, 70 гр вершкового масла, жовток, столову ложку сметани, щіпку кориці і розпушувач. Вимісити руками.

4. Змащену вершковим або рослинним маслом форму (у мене - 26 см)

Викладіть тестом, включаючи бортики (не забудьте змастити маслом і бортики). З 10 хвилин відправте форму з тестом в духовку. Потім витягніть.

5. Олія (50 г) розітріть з цукром, що залишився, поступово вводите по одному яйцю і вимішують. Потім додайте сир, перемішайте. В кінці засипте крохмаль і ще раз перемішайте.

6. Сирну масу викладіть на злегка пропечений корж. Зверху покладіть яблука. Посипте їх корицею і мигдальною стружкою.

7. Випікайте сирний пиріг з яблуками протягом 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Схожі рецепти