Щука в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Щука - дієтична риба, не жирний і дуже смачна! У компанії з овочами, приготована в горщиках, виходить надзвичайно апетитне і ароматне блюдо, яке підкорить вас своїм ніжним смаком.
У мене був невеликий шматочок хвостової частини щуки, вагою близько 400 грам, якраз вистачило на два горщика. Для більшої кількості їдців беріть цілу щуку, кількість овочів збільшуйте пропорційно. Блюдо виходить надзвичайно смачне, можна сміливо приготувати щуку в горщиках навіть на святковий стіл.
- Щука - 400 грам (філе)
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Сир - 50 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Щуку обробити на філе і наріжте невеликими шматочками. Додайте лимонний сік, сіль, перець, лавровий лист, все перемішайте і залиште рибу маринуватися на 30 хвилин.
Цибуля наріжте пір'ям, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на вершковому маслі до м'якості.
Картопля очистіть і наріжте кубиками або брусочками.
Змастіть горщики сметаною. Покладіть на дно картопля, посоліть і додайте перець за смаком.
Зверху покладіть шматочки щуки і лавровий лист.
Зверху розподіліть обсмажені овочі і посипте шар дрібкою солі.
Розподіліть залишилася сметану і посипте все тертим сиром. Накрийте горщики кришками і готуйте при температурі 180 градусів протягом 1 годину.
Щука в горщиках готова. Перед подачею вміст горщика перемішайте і за бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!