Рецепт Савойська капуста фото

Савойська капуста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Капуста, Часник, Савойська капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Савойскую капусту можна приготувати набагато швидше, ніж білокачанну, тому що савойська ніжніше і м'якше. Я вам розповім, як приготувати савойскую капусту на гарнір або на закуску.

Савойська капуста - це зелений зиязикай овоч. Родом вона з Італії, але широко використовується у французькій і італійської кулінарії. Її листя дуже ніжні, тому їх добре фарширувати. Найбільш підходящі приправи - сіль і кмин, але підходять також часник, шавлія і чебрець.

  • Савойська капуста - 1 штука (качан середнього розміру)
  • Бульйон курячий - 1, 5 склянки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Анчоуси в оливковій олії - 8 штук
  • Пластівці гострого червоного перцю - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Мелений чорний перець - За смаком
1
З качана савойської капусти видаліть жорсткі зовнішні листя. Добре промийте.
2
Розріжте капусту навпіл, потім розділіть кожну половину на 4 клина. Зріжте качан.
3
Розігрійте курячий бульйон у великій каструлі. Коли бульйон закипить, додайте шматки капусти і варіть під кришкою 10-12 хвилин.
4
Оливкова олія нагрійте в сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнений часник і готуйте 1 хвилину.
5
До часнику додайте нарізані анчоуси і готуйте, перемішуючи дерев'яною лопаткою, близько 5 хвилин. Додайте пластівці гострого перцю.
6
Перекладіть шматки савойської капусти в сковороду з маслом, часником і анчоусами. Обсмажте з усіх боків до карамелізації, приблизно по 3-4 хвилини на кожну сторону. Додайте сіль, перець за смаком і подайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти