Савойська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Савойскую капусту можна приготувати набагато швидше, ніж білокачанну, тому що савойська ніжніше і м'якше. Я вам розповім, як приготувати савойскую капусту на гарнір або на закуску.
Савойська капуста - це зелений зиязикай овоч. Родом вона з Італії, але широко використовується у французькій і італійської кулінарії. Її листя дуже ніжні, тому їх добре фарширувати. Найбільш підходящі приправи - сіль і кмин, але підходять також часник, шавлія і чебрець.
- Савойська капуста - 1 штука (качан середнього розміру)
- Бульйон курячий - 1, 5 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Анчоуси в оливковій олії - 8 штук
- Пластівці гострого червоного перцю - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком
1
З качана савойської капусти видаліть жорсткі зовнішні листя. Добре промийте.
2
Розріжте капусту навпіл, потім розділіть кожну половину на 4 клина. Зріжте качан.
3
Розігрійте курячий бульйон у великій каструлі. Коли бульйон закипить, додайте шматки капусти і варіть під кришкою 10-12 хвилин.
4
Оливкова олія нагрійте в сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнений часник і готуйте 1 хвилину.
5
До часнику додайте нарізані анчоуси і готуйте, перемішуючи дерев'яною лопаткою, близько 5 хвилин. Додайте пластівці гострого перцю.
6
Перекладіть шматки савойської капусти в сковороду з маслом, часником і анчоусами. Обсмажте з усіх боків до карамелізації, приблизно по 3-4 хвилини на кожну сторону. Додайте сіль, перець за смаком і подайте блюдо гарячим.