Самогон з пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування самогону в домашніх умовах використовують різні види зернових: пшеницю, ячмінь, овес і т.Д. Пшеничний самогон виходить самим м'яким, має злегка солодкуватий присмак.
Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 5 літрів самогону з фортецею 40 градусів. Якщо вам раніше не доводилося мати справу з самогоном з пшениці в домашніх умовах, раджу проконсультуватися з більш досвідченим і компетентним товаришем. У цій справі дуже важливо розуміння всіх нюансів процесу. Сподіваюся, у вас все вийде!
- Пшоно - 3 кілограма
- Вода - 20 літрів
- Цукор - 5 кілограм
- Дріжджі сухі - 100 грам
- Ряжанка - 0, 5 L (високий % жирності)

Готуємо солод. Перед замочуванням пшениця повинна пролежати 2-3 місяці. Викладаємо пшеницю шаром (3-4 см.) в глибокі ємності. Заливаємо теплою водою таким чином, щоб вода ледь покривала зерна. Ми залишаємо пшеницю в теплому і темному місці з температурою 20-25 ° C. Через 2-3 дня з'являться перші паростки. Щодня потрібно перевертати пшеницю, щоб вона не запліснявіла. Коли паростки проростут на 2-3 см, не розділяючи, витягаємо їх з води.

Брага закінчив. У 40-літрову ємність заливаємо чисту, колодязну воду. Кладемо розбавлений в гарячій воді цукор. Перемішуємо, і чекаємо, поки все охолоне до 28-30 ° C. Відразу ж додаємо солод і розведені дріжджі (дивитись інструкцію на упаковці). Перемішуємо, встановлюємо на нашу ємність гідрозатвор.

Проціджуємо брагу через друшляк, щоб відфільтрувати пшениця. Додаємо в брагу ряжанку, щоб в готовому самогоні було менше "сивушного масла" . Перегонимо брагу за допомогою самогонного апарату, відбираючи дистилят, поки фортеця не впаде нижче 38 градусів. При повторній перегонці дистилят розбавляють водою на 50%.

Після другої перегонки самогон слід очистити за допомогою звичайного фільтру для води. Також не зайвим буде розбавити самогон чистою водою, довівши його до необхідної фортеці (приблизно 40-45 градусів). Готовий самогон повинен настоятися 2-3 дня перед тим, як його пробувати.

Готовий продукт розливаємо по відповідним пляшках і зберігаємо в коморі.