Салат «ЗиЯзик пристрасть»
(покроковий рецепт з фото)
Зиязикай салат, дуже простий, але смачний і ситний. Приготувати можна до свята або для звичайної вечері. Такий салат заправляють майонезом, але, в моєму рецепті соус на основі грецького йогурту.
Для салату підійде запечена курятина, качка або індичатина. Звичайно, м'ясо птиці можна попередньо відварити або згасити, але з запеченим м'ясом виходить смачніше. Буряк, так як і м'ясо готуємо заздалегідь. Можна зварити або запекти разом з м'ясом. Грецький йогурт з гірчицею і сіллю послужить ідеальною заправкою для салату.
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Качка запечена - 200 грам (або курка)
- Часник - 1 зубчик
- Сир - 30-40 грам
- Чорнослив - 5-6 штук
- Горіхи волоські - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Грецький йогурт - 200 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Качку або курку нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на плоску тарілку.
Змащуємо соусом на основі йогурту або майонезом. Поєднавши йогурт з гірчицею і сіллю отримуємо соус.
Додаємо терту моркву з часником і змащуємо соусом.
Насипаємо тертий сир.
Kuragu з zamachivaem 3-4 хвилини, потім тонко ріжемо і викладаємо на сир.
Змащуємо соусом.
На завершення викладаємо терту варену буряк і додаємо соус.
Салат "зиязик пристрасть" готовий. Посипаємо його волоськими горіхами і зеленню. Смачного!