Салат з печінки з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальникам цікавих смакових поєднань пропоную взяти на замітку дуже простий рецепт салату з печінки з ананасом, горішками і грибами. Ви будете здивовані, наскільки він оригінальний і смачний.
Це салатик, можливо, не надто презентабельний, проте навіть на святковому столі він склавши гідну конкуренцію іншим стравам. Прекрасне поєднання інгредієнтів, які входять в рецепт приготування салату з печінки з ананасом, можна підкреслити як майонезом, так і сметаною, наприклад.
- Печінка - 500 грам
- Гриби - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Ананаси - 150 грам
- Сир - 100 грам
- Горіхи - 50 грам
- Часник - 1 За смаком
- Майонез або сметана - 1 За смаком
- Свіжа зелень - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
1. Печінка (можна використовувати свинячу, курячу або яловичу) вимийте, залийте холодною водою і відправте на вогонь варитися. Грибочки вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками. Очистіть і подрібніть цибулину.
2. На сковороді розігрійте масло, обсмажте до прозорості цибулю, додайте гриби. Посоліть і поперчіть за смаком. Смажте на середньому вогні до готовності, періодично помішуючи.
3. Готову печінку остудіть, а потім наріжте соломкою або кубиками (якщо в приготуванні салату з печінки з ананасом використовується куряча, тоді зручніше буде кубиками, а в даному випадку - яловича).
4. Горішки можна взяти будь-які, які опиняться під рукою. Їх потрібно трохи підсушити на сковороді, а потім подрібнити (але не в пудру).
5. У салатник відправте всі інгредієнти. Ананаси наріжте, а сир натріть на середній терці. Акуратно все перемішайте, при бажанні додайте сіль, перець, спеції за смаком.
6. Очистіть і пропустіть через прес часник. Додайте його в майонез або в сметану (в залежності від того, що саме ви використовуєте в якості заправки).
Викладіть в салатник, як слід перемішайте і відправте салат в холодильник приблизно на 1 час. Перед подачею додайте зелень (при бажанні).
Викладіть в салатник, як слід перемішайте і відправте салат в холодильник приблизно на 1 час. Перед подачею додайте зелень (при бажанні).