Рецепт Салат з печінки з ананасом фото

Салат з печінки з ананасом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Фрукти, Яловичина, Печінка, Ананас, Яловича печінка
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Шанувальникам цікавих смакових поєднань пропоную взяти на замітку дуже простий рецепт салату з печінки з ананасом, горішками і грибами. Ви будете здивовані, наскільки він оригінальний і смачний.

Це салатик, можливо, не надто презентабельний, проте навіть на святковому столі він склавши гідну конкуренцію іншим стравам. Прекрасне поєднання інгредієнтів, які входять в рецепт приготування салату з печінки з ананасом, можна підкреслити як майонезом, так і сметаною, наприклад.

  • Печінка - 500 грам
  • Гриби - 250 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Ананаси - 150 грам
  • Сир - 100 грам
  • Горіхи - 50 грам
  • Часник - 1 За смаком
  • Майонез або сметана - 1 За смаком
  • Свіжа зелень - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
салат з печінки з ананасом - фото крок 1
1. Печінка (можна використовувати свинячу, курячу або яловичу) вимийте, залийте холодною водою і відправте на вогонь варитися. Грибочки вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками. Очистіть і подрібніть цибулину.
салат з печінки з ананасом - фото крок 2
2. На сковороді розігрійте масло, обсмажте до прозорості цибулю, додайте гриби. Посоліть і поперчіть за смаком. Смажте на середньому вогні до готовності, періодично помішуючи.
салат з печінки з ананасом - фото крок 3
3. Готову печінку остудіть, а потім наріжте соломкою або кубиками (якщо в приготуванні салату з печінки з ананасом використовується куряча, тоді зручніше буде кубиками, а в даному випадку - яловича).
салат з печінки з ананасом - фото крок 4
4. Горішки можна взяти будь-які, які опиняться під рукою. Їх потрібно трохи підсушити на сковороді, а потім подрібнити (але не в пудру).
салат з печінки з ананасом - фото крок 5
5. У салатник відправте всі інгредієнти. Ананаси наріжте, а сир натріть на середній терці. Акуратно все перемішайте, при бажанні додайте сіль, перець, спеції за смаком.
салат з печінки з ананасом - фото крок 6
6. Очистіть і пропустіть через прес часник. Додайте його в майонез або в сметану (в залежності від того, що саме ви використовуєте в якості заправки).
Викладіть в салатник, як слід перемішайте і відправте салат в холодильник приблизно на 1 час. Перед подачею додайте зелень (при бажанні).

Схожі рецепти